Evenimentul Zilei > Social > ANAF îi zăpăcește pe români. Au încurcat formularele
ANAF îi zăpăcește pe români. Au încurcat formularele

ANAF îi zăpăcește pe români. Au încurcat formularele

ANAF pregătește a treia variantă de formular 230, pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, cu toate că deja există încă două variante diferite.

Este haos la ANAF, după ce a fost făcut anunțul pregătirii unui nou formular 230. Cu toate că documentul există deja în două variante diferite, se pregătește o a treia variantă.

Mai multe organizații non-guvernamentale înființate de părinții unor copii cu boli grave, cer Ministerului Finanțelor să rezolve această situație care îi pune pe drumuri degeaba.

La sfârșitul lunii ianuarie, administrațiile fiscale au publicat două acte diferite într-un interval de doar șapte zile. Doar cu ajutorul lor fundațiile pot colecta 3,5 procente din impozitul de venit pentru medicamente și tratamente nedecontate. Acum, nimeni nu mai știe care formular este cel bun.

În ceață sunt și  funcționarii ANAF. La unele sedii, președinților de ONG li s-a refuzat depunerea formularelor în versiunea actuală, în ideea că este așteptată o nouă versiune.

Reprezentanții ANAF au anunțat că luni vor fi reluate discuțiile pentru a decide ce formular rămâne valabil, informează Știrile Protv.