Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Ana Birchall ar fi vrut o Justiție ca afară. Ca în Uniunea Sovietică!
Ana Birchall ar fi vrut o Justiție ca afară. Ca în Uniunea Sovietică!

Ana Birchall ar fi vrut o Justiție ca afară. Ca în Uniunea Sovietică!

Pe o rețea de socializare, așa îi spun sclifosiții facebook-ului, fosta de la Justiție, Ana Birchall, o ceartă pe Viorica Dăncilă pentru chiar nu mă interesează ce, pentru că ceea ce mi-a atras atenția este mult mai grav și mai important decât niște mâini puse în șolduri.

Din beșteleală reiese cu mare claritate, cum vede fostul ministru Birchall, principalele teme care țin Justiția la bordură și cum ar fi rezolvat ea, în cel mai pur stil tefelar*, cele mai arzătoare dispute din domeniu.

Ana Birchall ar fi vrut așa:
1. „Înăsprirea condițiilor liberării condiționate”
2. Eliminarea „marilor semne de întrebare privind suprapunerile de competență (ale SIIJ) cu DIICOT și alte parchete.” Cu alte cuvinte, desființarea SIIJ!
3. Restrângerea ariei de aplicarea a prevederilor Recursului compensatoriu.

Asta nu este totul! Depeșa deschisă adresată Vioricăi Dăncilă se încheie cu un șantaj-ofertă:

„Fiindcă tot veni vorba, i-aș aduce aminte doamnei Dăncilă și despre corespondența noastră din 2017, când eram ministrul justiției interimar, pe tema OUG 13. Da! Exact acea OUG privind amnistia și grațierea, a cărei ferventă susținătoare era dumneaei pe vremea aceea, în calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea că „execuția” mea din funcția de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legătură și cu acea corespondență…”

Șantajul este la adresa Vioricăi Dăncilă: Vezi, fată, că am păstrat corespondența cu tine!
Oferta este către noul Guvern: Alo, nu mă vede nimeni? Sunt #rezist, sunt ca voi, dintre voi, pentru voi! Am și documente!

*tefelar, tefelari, s.m. Cuvânt nou apărut acum, pe loc, rezultat din combinația „tefelist” și „protocol”, cu referire la Protocoalele „Coldea-Kovesi”.