Evenimentul Zilei > Actualitate > Amplă operațiune de salvare ÎN MUNŢI. Un turist american a căzut cu un ATV în zona Duda Mare
Amplă operațiune de salvare ÎN MUNŢI. Un turist american a căzut cu un ATV în zona Duda Mare

Amplă operațiune de salvare ÎN MUNŢI. Un turist american a căzut cu un ATV în zona Duda Mare

Mai multe echipe formate din jandarmi montani din Braşov şi Dâmboviţa, alături de salvamontişti, au demarat o amplă acţiune de salvare a unui turist cu vârsta de peste 65 de ani, care a căzut cu ATV-ul în zona Muntele Duda Mare, dintre judeţele Braşov şi Dâmboviţa.

"Turistul a sunat sâmbătă la numărul 112, în jurul orei 7,42, precizând că a căzut în zona Muntele Duda Mare dintre judeţele Braşov şi Dâmboviţa şi are o mână ruptă. Bărbatul, care are dublă cetăţenie româno-americană, este din zona Branului şi se află în concediu în România. Cunoaşte foarte bine zona şi era echipat de munte. O echipă formată din trei jandarmi montani de la Bran şi una de la Dâmboviţa, alături de salvamontişti, se deplasează spre zona unde se află turistul. Din spusele colegilor, vor ajunge la persoana rănită în jurul orei 10,00, îi vor acorda primul ajutor, după care vor stabili traseul cel mai bun pentru coborârea cât mai urgentă a acestuia, pentru a fi dus la spital", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Ciprian Aldea.

Jandarmii montani şi salvamontiştii se deplasează cu ATV-urile către turistul rănit şi este posibil ca în jurul orei 11,00 – 11,30 să fie coborât de pe munte.

''Totul depinde şi de vremea din zona respectivă'', a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.