Evenimentul Zilei > Social > Amintiri din Epoca de Aur. Poveștile de dragoste ale Elenei Ceaușescu
Amintiri din Epoca de Aur. Poveștile de dragoste ale Elenei Ceaușescu

Amintiri din Epoca de Aur. Poveștile de dragoste ale Elenei Ceaușescu

Despre cuplul de dictatori comuniști Nicolae și Elena Ceaușescu s-au scris și s-au spus multe. Pe seama celor doi circulă numeroase legende și anecdote preluate de la membrii anturajului. Unele au în spate un sâmbure de adevăr, însă altele țin mai mult de imaginație. Chiar și așa, având în vedere blocajul informatic și cenzura din timpul comunismului, cu privire la viața privată a familiei dictatoriale, românii, și nu numai, sunt curioși să afle detalii la care atunci nu aveau acces.

Despre Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu se spune că ar fi fost o femeie de moravuri ușoare, în tinerețe. Pe seama ei și a relațiilor amoroase pe care le-a avut circulă numeroase povești. Mai mult, cei care au avut de-a face cu ea, au relatat că nu ar fi renunțat la aceste obiceiuri nici după căsătoria cu Nicolae Ceaușescu.

Chiar dacă în public apărea împreună cu dictatorul, sobră și inabordabilă, tot timpul serioasă, despre Elena Ceaușescu se spune că ar fi avut mai mulți amanți. Despre aceștia se vorbea doar cu multă precauție, deoarece se știa, Tovarășa era foarte răzbunătoare. Și nimeni, nici măcar temuții ofițeri de Securitate nu și-ar fi dorit să aibă de-a face cu ea.

Chiar și așa, se spune că Elena Ceaușescu ar fi avut o aventură de lungă durată cu Abraham Schechter, medicul familiei. Pe lângă acesta ar mai fi fost și alți bărbați, chiar unele persoane cunoscute.

Primele idile ale Elenei Ceaușescu

Se spune că prima relație a Elenei Ceausescu cu un bărbat, ar fi fost tatal naistului Gheorghe Zamfir. Cei doi s-au cunoscut în Petrești, satul natal, dar nu au fost multă vreme împreună. Barbatul a plecat la Bucuresti și s-a angajat chelner, iar Elena, care era îndrăgostită, l-a urmat. Fostul iubit a trimis-o la plimbare, înapoi, acasă. Părăsită, cu inima frântă, se spune că a decis să rămână în Capitală, unde a fost atrasă în Partidul Comunist.

După ce l-a uitat pe tatăl artistului au urmat și alți bărbați până când l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu. Între cei cu care s-a iubit, a fost și fratele dictatorului, Marin. Au fost împreună pentru scurtă vreme, dat fiind că acesta a plecat în armată.

După mulți ani, Mihaela Ceausescu, fiica lui Marin, care s-a sinucis la Viena în timpul Revoluției din 1989, povestea în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig” despre relatia celor doi.

„Tanti Lenuta avea o slabiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae și cu care chiar flirtase o scurta perioada… Așa ziceau gurile rele din familie și îi mai reproșa și mama la necaz lui tata, dar așa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’, țara de la urgie?!»”, povestea Mihaela.

Lista de amanți ai Tovarășei

Cea mai lungă și mai intensă aventură a Elenei Ceaușescu a fost cu doctorul Abraham Schechter. Relația lor a durat în jur de 17 ani.

„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu mașină în curtea resedinţei cuplului Ceaușescu. Nicolae a coborât și a început să urce scările pentru a intra în casă. În urmă să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat-o ușor pe fund pe Tovarășa“, a povestit fostul colonel Dumitru Burlan, angajat al serviciului de Gardă al Direcţiei a 5 a Securității, conform adevarul.ro.

Pe lista de amanți ai Elenei Ceaușescu s-ar mai fi aflat și Eftimie Iliescu, ilegalist comunist și unchiul lui Ion Iliescu. Dar, la fel ca și în alte cazuri, cei doi nu au fost prea multă vreme împreună. Se mai spune că ar fi avut o aventură cu un fizician, Ioan Ursu, coordonator al programului nuclear al României, membru PCR și ministru în guvernele comuniste. Pe listă s-ar mai fi alfat și generalul Victor Atanasie Stănculescu, dar și un soldat german.

Toate acestea erau subiecte tabu și nimeni nu avea voie să le dea în vileag, chiar dacă le cunoștea foarte bine. Multe au fost dezvăluite după 1990, când cei doi erau morți, iar comunismul picase.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: