Evenimentul Zilei > International > Americanii se opun Marii Resetări pe care Biden o sprijină
Americanii se opun Marii Resetări pe care Biden o sprijină

Americanii se opun Marii Resetări pe care Biden o sprijină

Majoritatea americanilor spun că se opun Marii Resetări, o inițiativă promovată de globaliștii americani și europeni.

Un sondaj de opinie realizat de Rasmussen Reporters și The Heartland Institute și citate de Breitbart dezvăluie că aproximativ 53% dintre americanii cu drept de vot, care au auzit de Marea Resetare, se opun intențiilor sale de a integra și mai mult economiile naționale, de a globaliza industria americană și de a-i supune pe cetățenii americani regulilor climatice internaționale.

O minoritate a americanilor (42%), care au auzit vorbindu-se de Marea Resetare au declarat că îi susțin obiectivele, iar 4% nu au știut ce să răspundă.

Modul în care americanii sprijină sau se opun Marii Resetări depinde în mare parte de afiliația lor politică, arată sondajul.

De exemplu, 76% dintre Republicani au declarat că nu susțin Marea Resetare, în timp ce 72% dintre Democrați au afirmat că o sprijină.

Americanii neafiliați politic, totuși, se opun în marea lor majoritate Marii Resetări.

„După cum arată sondajul Rasmussen / Heartland, o majoritate a americanilor par să respingă apelurile Stângii pentru o globalizare mai accelerată”, a declarat Chris Talgo de la Institutul Heartland.

El a continuat:

„Americanii înțeleg că suveranitatea națională este superioară guvernării mondiale. În plus, potrivit datelor, americanii se tem, așa cum se și cuvine, de mișcarea anticapitalistă Marea Resetare a Forumului Economic Mondial. Se pare că americanii sunt cât se poate de conștienți că globalizarea nu este răspunsul la problemele politicii americane.”

În privința a cât de mult ar trebui să fie implicate organizațiile internaționale în politica Statelor Unite, în domenii precum inegalitatea veniturilor, schimbarea climatică și reglementările, americanii sunt fie împărțiți, fie se opun unor asemenea acțiuni.

De exemplu, 6 din 10 americani afirmă că organizațiile internaționale nu ar trebuie să poată influența impunerea de reglementări care să aibă impact asupra întreprinderilor din SUA.

În privința schimbării climatice și a inegalității veniturilor, americanii sunt împărțiți aproape în mod egal în privința susținerii sau respingerii implicării organizațiilor internaționale.

Joe Biden este unul dintre marii promotori ai Marii Resetări. El și-a însușit în campania sa electorală sloganul acestei mișcări, și anume „Build Back Better” (Să construim la loc mai bine).

Fostul secretar de stat american din perioada lui Obama, John Kerry, pe care Joe Biden l-a ales pentru a se ocupa de problemele climatice, este de asemenea un mare susținător și promotor al Marii Resetări și al Noii Ordini Mondiale.

La un eveniment organizat luna trecută de Forumul Economic Mondial, John Kerry a declarat că Marea Resetare este „mai importantă ca niciodată”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.