Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Cine CONDUCE AMERICA? TRUMP sau STATUL PARALEL? Istoria ALTFEL decât o înveți la școală
Cine CONDUCE AMERICA? TRUMP sau STATUL PARALEL? Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Cine CONDUCE AMERICA? TRUMP sau STATUL PARALEL? Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Într-o societate în care cine ia în seamă voința majorității e etichetat drept populist și în care discriminarea pozitivă a minorităților e literă de Evanghelie, mulți au început să se întrebe câtă importanță mai au rezultatele alegerilor libere.

Au cei aleși în funcții de decizie posibilitatea să-și pună în aplicare programul sau puterea rămâne în mâinile unui misterios aparat de stat manevrat din umbră de interese oculte? Este o întrebare pe care au ajuns să și-o pună și americanii, până acum foarte mulțumiți că țara lor este cea mai puternică democrație din lume.

„Un grup de politicieni de carieră, numiți în general Deep State sau guvernul permanent, își impune propria agendă, care merge împotriva Constituției și legilor americane. Acești oameni manipulează opinia publică selectând informațiile pe care le oferă publicului.”

Acestea sunt concluziile experților care au luat parte la conferința organizată de Judicial Watch, un think tank conservator din Statele Unite. Raportul elaborat după reuniunea Judicial Watch susține că această putere din umbră este formată din birocrați cu funcții de conducere în diferite departamente ale guvernului SUA:

Deși nu au fost aleși, ci numiți în funcțiile pe care le ocupă, acești înalți funcționari urmăresc să-și impună propriile interese și politici de extremă stângă, indiferent cine se află la Casa Albă. Printre cei care și-au pus semnătura pe raportul Judicial Watch se află și ziarista Diana West, autoarea cărții "Trădarea americană: Asaltul secret asupra caracterului națiunii noastre".

West crede că Deep State este „o forță neconstituțională exercitată de niște piese importante, dar ilegitime, din angrenajul de stat american, care nu se supun niciunui echilibru al puterilor.” Această putere din umbră, susține Diana West, a ieșit la lumină încă din timpul campaniei electorale încercând să zădărnicească încercarea lui Trump de a deveni președinte.

Grupul nu și-a schimbat însă atitudinea după ce Trump a fost ales. Dimpotrivă, acționează în mod aproape public pentru a bloca politicile noului președinte.

Câteva puncte din programul boului președinte îi irită peste măsură – încercările de a bloca imigrația, opoziția fermă la adresa islamismului, reglementarea comerțului prin tarife care să avantajeze producția internă, restaurarea suveranității SUA și dorința președintelui de a nu mai implica armata americană în conflicte dacă nu e vorba de interesele strategice ale țării.

Pe o poziție similară se află și un alt participant la reuniunea Judicial Watch -Sebastian Gorba, un fost membru al echipei de consilieri din jurul președintelui Trump. Gorka spune că există o forță care se opune noii administrații.

„Am văzut tot ce putea fi mai rău în primele șapte luni în ceea ce privește răspunsul dat de birocrație administrației Trump. (…) Nu se ascundeau de noi. Erau aroganți. (…) Și nu era vorba despre faptul că un mogul din New York a devenit președinte, Aceste lucruri se întâmplă de zeci de ani.”

Toate aceste declarații explozive ar rămâne numai o furtună într-un pahar cu apă, dacă nu ar exista un raport al FBI din 2016 în care se vorbește explicit despre guvernul din umbră.

În timpul investigației care o viza pe Hillary Clinton, FBI a descoperit că „Există un grup format din înalți oficiali ai statului căruia unii îi spun Grupul de la Etajul 7 sau guvernul din umbră. Acest grup se reunește în fiecare după amiază de miercuri pentru a discuta cererile de informare publică și tot ce apare nou în investigația congresului despre dosarul Clinton- FOIA”.

Potrivit FBI, din acest grup făceau parte fostul secretar de stat John Kerry și mai mulți oficiali din guvern precum Jonathan Finer, Jennifer Stout, Heather Higinbottom și Julia Frifield. Dar raportul FBI nu este singurul care se referă la acești guvernanți din umbră.

Despre puterea acestor Dragoni Negri, cum sunt numiți cifrat de serviciile secrete membrii Deep State, vorbește și o analiză făcută de Stratfor “E vorba de un grup extrem de influent din interiorul Departamentului de Stat care se opune politicilor de securitate și face tot ce poate pentru a contracara programele de securitate.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.