Evenimentul Zilei > International > America sub teroare. Revoltele violente se intensifică. Situația scapă de sub control. Video
America sub teroare. Revoltele violente se intensifică. Situația scapă de sub control. Video

America sub teroare. Revoltele violente se intensifică. Situația scapă de sub control. Video

Pe măsură ce protestele se intensifică în Statele Unite, până la primele ore ale duminicii dimineață cel puțin 25 de orașe din 16 state au impus Starea de Urgență.

 

Garda Națională a fost activată și în aproximativ o duzină de state și în districtul Columbia.

CNN a prezentat lista cu localitățile cuprinse de violențe, soldate cu morți în urma ciocnirilor dintre manifestanți și forțele de ordine.

Iată care sunt acestea: California – Beverly Hills și Los Angeles; Colorado – Denver; Florida – Miami; Georgia – Atlanta; Illinois – Chicago; Kentuky – Louisville; Minnesota – Minneapolis și St. Paul; New York – Rochester; Ohio -Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton, Toledo; Oregon – Eugene și Portland; Pennsylvania – Philadelphia, Pittsburgh; South Carolina, Charleston, Columbia; Tennessee – Nashville; Utah – Salt Lake City; Washington – Seattle; Wisconsin – Milwaukee.

În zeci de oraşe au loc proteste violente şi ciocniri ale manifestanţilor cu forţele de ordine. Protestatarii au incendiat maşini şi clădiri, în timp ce poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi au efectuat sute de arestări.

Cel puţin doi oameni, un poliţist şi un protestatar, au murit până acum în incidente.

Drama de la care a pornit revolta din ultimele zile este cea a unui bărbat afro-american, George Floyd, care a murit după ce a fost imobilizat de un poliţist din Minnesota, care şi-a pus un genunchi pe gâtul lui. Oamenii vor trece cu greu, cine știe când, peste aceste momente șocante. George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, iar o filmare îl arată respirând greu în timp ce un polițist alb are genunchiul pus pe gâtul lui.

În luptă a fost trimisă Garda Națională

Garda Națională a Statelor Unite a fost desfășurată în mai multe orașe, după câteva nopți consecutive de ciocniri violente. Pe lângă proteste s-au înregistrat și jafuri.

Cel puţin doi oameni, un poliţist şi un protestatar, au murit până acum în incidente. Sediul televiziunii CNN a fost devastat de mulțimea furioasă. Magazine, mașini și mai multe imobile printre care și secții de poliție au fost devastate și incendiate.

Ultima oră, o mașină de poliție a intrat în mulțimea demonstranților. Imagini incredibile

Poliția din New York a început o investigație după ce un clip video în care o mașină de poliție a departamentului intră direct într-un grup de protestatari a apărut pe internet, relatează CNN.

În clipul de 27 de secunde, postat pe Twitter, se poate vedea cum o mașină a NYPD este atacată de protestatari care aruncă diferite obiecte înspre ea, între vehicul și oameni fiind doar o baricadă.

Polițiștii accelerează, apoi, lovesc baricada și intră direct în mulțimea de protestatari. Țipete pot fi auzite, iar una dintre persoane sare pe caroseria mașinii din panică.