Evenimentul Zilei > Social > America, lovită la vârf! Atac cibernetic masiv, cu victime de prim rang
America, lovită la vârf! Atac cibernetic masiv, cu victime de prim rang

America, lovită la vârf! Atac cibernetic masiv, cu victime de prim rang

Se pare că nici cei bogați, celebri și puternici, chiar dacă dețin companii de tehnologie de top, nu pot scăpa de atacurile hackerilor.

Companiile Apple și Uber, dar și Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama şi multe alte personalităţi au fost vizate de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter, situaţie care readuce în prim plan problema securităţii cibernetice, relatează AFP, preluată de agerpres.

Mesaje apărute pe aceste conturi piratate, cele mai multe dintre ele şterse rapid, invitau în special utilizatorii de internet să trimită rapid monede virtuale bitcoin către adrese specifice, pretinzând că trimit înapoi dublul sumelor transferate.

Potrivit site-ului specializat Blockchain.com, care urmăreşte tranzacţiile efectuate în criptomonede, un postate pe Twitter.


SUA, sub atacul Chinei. „FBI deschide câte un nou dosar de contraspionaj la 10 ore”

Exclusiv. Arestări masive la Genova. Mafioți italieni și hackeri români într-o vastă rețea criminală


„Miercuri fericită! Ofer monede bitcoin tuturor abonaţilor mei. Dublez toate plăţile trimise pe adresa de bitcoin de mai jos”, puteau citi internauţii pe contul lui Elon Musk, directorul executiv al Tesla.

Conturile cofondatorului Microsoft Bill Gates, directorului Amazon Jeff Bezos, candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA Joe Biden, fostului primar al New York-ului Mike Bloomberg sau renumitului investitor Warren Buffett au afişat un timp mesaje cu conţinut similar.

Conturile unor companii precum Apple şi Uber, precum şi ale unor companii specializate în bitcoin au fost, de asemenea, victime ale acestei piratări la scară foarte mare.

Campania lui Joe Biden a indicat că reţeaua socială Twitter a blocat contul candidatului democrat imediat ce a fost observată intruziunea. „Putem confirma că acest tweet nu a fost trimis de Bill Gates”, a declarat, la rândul său, o purtătoare de cuvânt a acestuia.


Programul nuclear al Iranului, lovit de explozii ”misterioase”. Cine sunt sabotorii?

Dezvăluirea momentului! Trump confirmă atacul cibernetic al trollilor ruşi


„Aceasta pare să facă parte dintr-o problemă mai mare cu care se confruntă Twitter. Twitter este la curent cu aceasta şi lucrează pentru a reface contul”, a adăugat ea.

Într-un mesaj postat pe contul său Twitter Support, reţeaua socială a confirmat „că este la curent cu un incident de securitate” şi a indicat că lucrează pentru soluţionarea acestuia.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: