Evenimentul Zilei > Justitie > Amenzile protestatarului autointitulat „stegarul dac”, secretrizate de Jandarmerie
Amenzile protestatarului autointitulat „stegarul dac”, secretrizate de Jandarmerie

Amenzile protestatarului autointitulat „stegarul dac”, secretrizate de Jandarmerie

Jandarmeria Română refuză să spună dacă protestatarul ce flutură necontenit un tricolor, cel supranumit, „stegarul dac” a fost amendat vreodată de autorități.

După ce săptămâna trecută s-a urcat pe acoperișul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), normal ar fi ca, în lipsa unei autorizații de protest, Cezar Avrămuță să fie amendat. Reprezentanții Jandarmeriei Române invocă un articol din Constituție și susțin că informațiile solicitate de „Evenimentul zilei” reprezintă „date personale”.

„Ca urmare a solicitarii dumneavoastra, vă comunicam faptul că informatiile solicitate de dumneavoastra reprezintă „date personal și.se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor.  Totodată, divulgarea acestor informații contravine prevederilor art. 26 din Constitutia Romaniei referitoare la respectarea și ocrotirea de către autoritățile publice a vieții intime, familiale și private”, se arată în răspunsul Jandarmeriei, semnat de maior, Mihaela Mărtescu.

Făcut membru de partid din oportunism politic

Avrămuță a fost prezentat la un moment dat drept „stegarul dac” și vârful de lance al oricărui protest. El este cunoscut pentru faptul că flutură neîncetat un drapel imens, fără să scoată un cuvânt. L aun moment dat, după ce USL a câștigat alegerile, PNL l-a făcut membru de partid dar s-a autosuspendat la scurt timp. Cezar Avramuţă este protestatarul care, călare pe statuile din faţa Teatrului Naţional, a fluturat un imens steag tricolor toată iarna lui 2012. Avramuţă nu a ratat nici mitingurile de susţinere a candidaţilor USL. Mai mult, a fost recompensat de PNL cu un "premiu special pentru apărarea valorilor democratice".

În iunie 2014, Avrămuță s-a urcat la aproximativ 20 de metri înălțime și a cerut ca procurorul general să demisioneze imediat. Protestatarul s-a urcat pe un stâlp de iluminat situat pe bulevardul Libertății, în apropierea clădirii Parlamentului, dar și a sediului Parchetului, apoi a afișat mai multe bannere inscripționate cu mesaje prin care solicită demisia Procurorului General.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.