Amenzi mari pentru aerul condiționat! Poliția Locală s-a pus pe dat sancțiuni

Amenzi mari pentru aerul condiționat! Poliția Locală s-a pus pe dat sancțiuni Aer condiționat. Sursa foto. EVZ

Proprietarii apartamentelor care dețin aer condiționat riscă amenzi usturătoare. Poliția Locală a început să cutreiere străzile pentru a da amenzi.

O femeie din Constanța a fost dată în judecată pentru cele două aparate de aer condiționat plasate în propriul birou. În 2018,  femeia a fost amendată de Poliția Locală pe motiv că sistemul de evacuare al apei din cele două aparate de aer condiționat era poziționat chiar în dreptul ușii de acces în clădire.

Poziționarea greșită a aparatelor te poate duce în instanță

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat. S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere“, se arată în hotărârea judecătorească.

Potrivit documentului, constănțeanca ar fi ignorat măsurile privind protecția mediului, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare și faptul că prezintă un grad de pericol social ridicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amendă de 500 de lei

Pentru prejudiciile create de evacuarea apei de la cele două sisteme de aer condiționat, femeia a primit o amendă de 500 de lei.

”Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa“, se motivează în hotărârea judecătorilor dată în acest dosar.