Amenințată cu închisoarea. Starul pop Shakira se va confrunta cu a doua anchetă fiscală în Spania

Amenințată cu închisoarea. Starul pop Shakira se va confrunta cu a doua anchetă fiscală în Spania Shakira lansează albumul „Femeile nu mai plâng”, cu dedicație pentru Pique. Sursa foto: Arhiva EVZ

Starul pop Shakira se confruntă cu mai multe probleme din partea biroului fiscal al Spaniei. Anunțul vine după ce un tribunal de lângă Barcelona a declarat joi că a fost de acord să deschidă o anchetă într-un al doilea caz de presupusă fraudă fiscală a cântăreței columbiene.

Starul pop Shakira se confruntă cu mai multe probleme din partea autorităților fiscale al Spaniei, după ce un tribunal de lângă Barcelona a acceptat să deschidă o anchetă într-un al doilea caz de presupusă fraudă fiscală comisă de către cântăreața columbiană. Shakira urmează deja să fie judecată într-un prim caz,  la o dată care urmează să fie stabilită pentru că nu a plătit 14,5 milioane de euro (13,9 milioane de dolari) impozit pe veniturile realizate între 2012 și 2014. Artista a negat orice intenție sau faptă greșită. Acum Shakira are un nou iubit, cu o avere fabuloasă.

Acum, un judecător spaniol a fost de acord cu procurorii de stat să cerceteze alte două posibile cazuri de fraudă fiscală comisă de către Shakira în 2018. Surse judiciare au spus că nu au informații despre câți bani sunt în discuție. Ambele cazuri sunt tratate de o instanță din orașul Esplugues de Llobregat, lângă Barcelona.

Primul caz care urmează să fie judecat depinde de locul unde a locuit Shakira în perioada 2012-14. Procurorii din Barcelona au susținut că câștigătoarea Grammy a petrecut mai mult de jumătate din acea perioadă în Spania și ar fi trebuit să plătească taxe în țară, chiar dacă reședința ei oficială era în Bahamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Shakira neagă orice intenție de fraudare

Firma de relații publice a lui Shakira, Llorente y Cuenca, a declarat într-un comunicat redactat în spaniolă, citat de ABC News că artista „a acționat întotdeauna în conformitate cu legea și la sfatul consilierilor ei financiari”. Firma a spus că Shakira, care locuiește acum în Miami, nu a primit încă notificarea celei de-a doua anchete. „(Shakira) este acum concentrată pe cariera ei artistică din Miami și este calmă și încrezătoare că va primi o rezolvare favorabilă a problemelor sale fiscale”, a spus firma.

Shakira, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este legată de Spania de când a început să se întâlnească cu fotbalistul Gerard Pique, acum pensionat. Cuplul, care are doi copii, a locuit împreună în Barcelona până anul trecut, când și-au încheiat relația de 11 ani.

Spania a luat măsuri împotriva starurilor fotbalului precum Lionel Messi și Cristiano Ronaldo în ultimul deceniu pentru că nu și-au plătit integral taxele datorate. Aceștia au fost găsiți vinovați de evaziune, dar ambii au evitat pedeapsa închisorii datorită unei dispoziții care permite unui judecător să renunțe la pedepse mai mici de doi ani pentru infractorii prima dată.