Este vorba de anunțata proiect de reabilitare a Parcului Cișmigiu, care va costa 10 milioane de euro. Nicușor Dan acuză că vor avea loc defrișări ample în cadrul acestui program și cere publicarea proiectului tehnic.

În replică, Gabriela Firea a anunţat că îi va da în judecată pe cei care „continuă minciuna”  referitoare la presupuse defrişări şi amenajări de spaţii comerciale.

Nicușor Dan a anunțat că „În situaţia în care nu primeşte răspuns până la termenul legal din 13.09.2019, va înainta o cerere în instanţă pentru a obliga Primăria la comunicarea informaţiilor solicitate:

„Administraţia publică se face cu acte, nu cu vorbe fără acoperire. Amintesc că Gabriela Firea a mai anunţat public un proces împotriva mea pentru afirmaţii calomnioase la adresa sa, a înregistrat respectivul proces, dar procesul a fost anulat de instanţă pentru că nu a plătit taxa de timbru”, a precizat Nicușor Dan.

După ce a reușit să câștige 160 de procese din 2009 încoace, acesta din urmă nu se teme de astfel de amenințări.

Totuși nu putem trece cu vederea ipocrizia demersului său, dacă, pe 3 septembrie, a devenit public faptul că Dan Trifu, președintele ONG-lui foarte vocal, EcoCivica și etichetat în spațiul public drept unul dintre „polițiștii spațiului verde”  al Capitalei și cu care Nicușor Dan luptă umăr la umăr de ani de zile, deține un restaurant chiar în Parcul Tineterului, prin intermediul socrului său, Soroceanu Roman.

În replică față de acuzațiile lui Nicușor Dan, Gabriela Firea a anunțat că proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu nu vizează înfiinţarea unor noi spaţii comerciale (cum ar fi restaurante) sau defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante şi a anunţat că îi va da în judecată pe cei care continuă astfel de „minciuni”.

 

Te-ar putea interesa și: