Evenimentul Zilei > Actualitate > Amenințări cu moartea la adresa lui Raed Arafat. Autorul a fost internat la Psihiatrie
Amenințări cu moartea la adresa lui Raed Arafat. Autorul a fost internat la Psihiatrie

Amenințări cu moartea la adresa lui Raed Arafat. Autorul a fost internat la Psihiatrie

Un bărbat din județul Timiș a fost internat la Psihiatrie după ce l-a amenințat cu moartea, într-o postare pe Facebook, pe secretarul de stat Raed Arafat.

Amenințări cu moartea la adresa lui Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost amenințat cu moartea. Autorul este un bărbat din Timișoara. Acesta a făcut o postare pe Facebook în care spunea că-l va lovi pe Arafat cu toporul, ciocanul și ranga. El a fost internat la un spital de psihiatrie, în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Timişoreanul care l-a ameninţat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel. Măsura va fi în vigoare până la ameliorarea stării sale de sănătate, au decis procurorii.

În acest caz, după apariția postării pe Facebook, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a deschis dosar penal pentru ultraj.

„În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (Raed Arafat, n. red.), în sensul ca îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă”, se arată într-un comunicat de presă al parchetului.

Amenințări cu moartea la adresa lui Raed Arafat

După audierea potențialului agresor, procurorii au stabilit ca acesta să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice. Procurorii au avut îndoieli cu privire la discernământul persoanei respective, la momentul săvârșirii infracțiunii de amenințare pentru care este acuzat.

Raportul de expertiză medico-legală întocmit de IML Timișoara, la data de 19 martie, a stabilit că „persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 C.p. (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”, se mai arată în comunicat.

Pec ale de consecință, procurorul a propus instanței de drepturi și libertăți să ia măsuri pentru internare. Măsura va dura până „la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

Propunerea Parchetului a fost admisă, iar faţă de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată. Împotriva încheierii se poate formula contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare.