Evenimentul Zilei > International > Ameninţare nucleară de ultimă oră din Coreea de Nord. Primele reacţii ale SUA. Alertă!
Ameninţare nucleară de ultimă oră din Coreea de Nord. Primele reacţii ale SUA. Alertă!

Ameninţare nucleară de ultimă oră din Coreea de Nord. Primele reacţii ale SUA. Alertă!

În mai puțin de o săptămână, Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice, două dintre ele cu rază scurtă de acțiune, asta după ce șeful statului Kim Jong Un a avut mai multe discuții cu președintele SUA pe acest subiect.

Informația lansării celor patru rachete balistice a fost confirmată de Statul Major General armatei Coreei de Sud. Potrivit aceste surse oficiale, lansările au fost făcute din peninsula Hodo. Rachetele au parcurs 250 de kilometri, la o altitudine de 30 de kilometri, după care au căzut în Marea Japoniei. Acest lucru înseamnă că orice țintă de pe teritoriul Coreei de Sud poate fi lovit, în orice secundă, de încărcături nucleare, lansate din Coreea de Nord.

Oficialii SUA, președintele Donald Trump și secretarul pentru externe, Mike Pompeo, s-au ferit să facă declarații. ”Vom vedea ce se va întâmpla. Nu vă pot spune ce urmează să se întâmple”, a spus Donald Trump, în timp de Mike Pompeo, a fost mai diplomat, susținând doar că dialogul SUA-Coreea de Nord va fi reluat la o dată care va fi anunțată ulterior.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.