"Am mare încredere într-o abordare adecvată a Chinei faţă de Coreea de Nord. În cazul în care China nu va putea face acest lucru, vor interveni Statele Unite şi aliaţii acestora", a atras atenţia Donald Trump pe o rețea de socializare.  Recent, Trump a încercat să "dreagă" relația SUA-China, renunțând la acuzaţiile privind presupuse activităţi chineze de manipulare monetară. 

"Preşedintele Xi vrea să procedeze corect. Am relaţionat foarte bine, cred că am avut o compatibilitate foarte bună, cred că vrea să ne ajute cu problema Coreei de Nord", a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o recent cu liderul de la Beijing, scrie Mediafax. 

"Am discutat despre comerţ, am discutat o serie de lucruri şi i-am spus că modul în care poate obţine un acord comercial bun este să ne ajute în problema Coreei de Nord, altfel vom avea o abordare unilaterală, şi acest lucru ar fi bun, unilateral oricum înseamnă alături de alte numeroase naţiuni", a explicat Donald Trump.
Trump a avertizat că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.