O veste bună vine din partea gigantului Amazon cu sediul în Iaşi. Marele retailer online Amazon şi-a dublat numărul de angajaţi ajungând la  2.000.

Afacerile gigantului Amazon au crescut în România cu „34%, la 321,3 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 20%, la 14,3 milioane de lei. Datoriile au avansat de la 42,2 milioane de lei la finalul anului 2018, la 71,98 milioane de lei la 31 decembrie 2019”, informează profit.ro.

Aşa cum anunţa Amazon, numărul angajaţilor din centrul de dezvoltare de software din Iaşi al retailerului online se va dubla în următorii ani, decizia de extindere având la bază nivelul avansat de pregătire al informaticieniilor din această zonă, spun reprezentanţii companiei.

„Am decis să extindem centrul de dezvoltare din Iaşi, deschis acum cinci ani, în primul rând datorită nivelului avansat de pregatire pe care îl au informaticienii din această zonă. În centrul de dezvoltare de aici încercăm să rezolvăm probleme complexe cu care puţine companii din lume se confruntă, având în vedere dimensiunea şi specificul Amazon”, a declarat directorul centrului de dezvoltare din Iaşi al Amazon, LucianVornicu.

Câţi bani face Amazon în România

Centrul local al gigantului Amazon a avut afaceri de 239 mil. lei în 2018, plus 35%. Numărul mediu de angajaţi raportat de companie a crescut cu 240.  Aşadar, numărul mediu de angajaţi raportat de companie a urcat cu peste 240 de persoane anul trecut, conform datelor de la Finanţe.

Amazon Development Center, compania prin care gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, care operează din 2005  în România având mai multe centre de tehnologie în Bucureşti şi Iaşi, a înregistrat o cifră de afaceri în 2018 de 239,1 mil. lei (51,4 mil. euro), în creştere cu 35% faţă de anul precedent, conform datelor raportate de firmă la Ministerul Finanţelor Publice.

„Profitul net al companiei a urcat cu 48% în 2018, la 17,8 mil. lei, în timp ce numărul mediu de angajaţi ai companiei a urcat cu 243 de persoane, la 1.089”, conform sursei citate mai sus.