După ce în luna februarie a investit 700 de milioane de dolari în Rivian, un start-up care are drept obiect de activitate construirea unor mașini electrice, compania Amazon mai vine cu un impuls în această firmă, anunță CNBC. Tocmai ce a plasat o comandă pentru 100.000 de mașini cu propulsie electrică, care urmează să intre în flota Amazon începând cu anul 2021.

Valoarea contractului este de 5 miliarde de dolari și deja vorbim despre cea mai mare comandă de maşini electrice din istorie!

Pe 19 septembrie, Jeff Bezos, proprietarul Amazon, prezenta un plan ambițios legat de protecția mediului. Unul dintre liderii pieței de retail online, Amazon a anunţat că și-a propus ca, până în 2024, 80% din energia folosită să provină din surse regenerabile. În 2030, procentul trebuie să fie de 100%, iar la momentul respectiv toate cele 100.000 de maşini livrate de Rivian vor fi în circulaţie!

Start-up-ul Rivian are deja dezvoltate „in-house” două modele de mașini electrice – un SUV (denumit R1S) şi un pick-up (denumit R1T). Cel mai probabil, platforma folosită pentru aceste modele va fi utilizată și la producția vanurilor comandate de Amazon.