Evenimentul Zilei > Actualitate > Amazon, acuzat de propagandă nazistă. Motivul banal de la care a pornit tot
Amazon, acuzat de propagandă nazistă. Motivul banal de la care a pornit tot

Amazon, acuzat de propagandă nazistă. Motivul banal de la care a pornit tot

Muzeul Auschwitz cere gigantului Amazon oprirea vânzării de cărţi naziste pentru copii care sunt deja expuse pe platforma lui Jeff Bezos.

Muzeul Auschwitz a cerut miliardarului american al comerţului online să retragă de la vânzare cărţile antisemite pentru copii care provin din epoca nazistă.

„Propaganda de ură virulentă nazistă antisemită este pusă în vânzare nu numai pe Amazon UK. Cărţi de autori precum Julius Streicher sunt disponibile şi pe AmazonDE. Aceste cărţi ar trebui eliminate imediat”, a scris pe profilul său de Twitter Memorialul Auschwitz într-o postare care reproduce capturi ale cărţilor vândute pe site.

Printre acestea este o carte pentru copii antisemită intitulată „Ciuperca otrăvitoare”, scrisă de membrul partidului nazist Julius Streicher, publicată în 1938. Cartea este disponibilă pe Amazon în versiunea germană originală (Der Giftpilz), dar şi în engleză, franceză şi spaniolă.

Anul trecut, Lituania a cerut, de asemenea, gigantului Amazon să oprească vânzarea online a produselor care fac referiri sovietice, afirmând că simbolul secerii şi ciocanului jigneşte victimele comunismului totalitar.

În ultimele 18 luni, potrivit New York Times, Amazon a retras cărţi de autori de extremă dreapta, printre care David Duke, fostul lider al Ku Klux Klan şi George Rockwell, fondatorul Partidului nazist, notează La Stampa.