Evenimentul Zilei > Actualitate > Alte mii de români pleacă la muncă în Germania! Patru avioane decolează din Cluj
Alte mii de români pleacă la muncă în Germania! Patru avioane decolează din Cluj

Alte mii de români pleacă la muncă în Germania! Patru avioane decolează din Cluj

După ce Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonieri pentru a lucra în agricultură, foarte mulți români s-au înscris pe liste pentru a pleca la muncă.

În plină pandemie, când în România sunt viabile ordonanțele militare, mii de români aglomerează aeroporturile pentru a pleca în Germania.

Astăzi, de pe aeroportul din Cluj, vor decola patru curse aeriene spre Germania.

Prima aeronavă cu românii care pleacă la muncă în Germania a decolat deja în jurul orei 9:20. Următoarea cursă va decola în jurul orei 13:00.

Reamintim că aproape 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe din Transilvania şi Moldova au aglomerat pe 9 aprilie parcarea din faţa aeroportului din Cluj. Aceştia au aşteptat pentru a pleca să lucreze în agricultură în Germania.

Sindicatul Europol preciza că majoritatea pasagerilor erau proveniți din zone declarate focare de infecție, precum Suceava.

„Nu sunt imagini de la festivalul UNTOLD, ci se întâmplă acum, în parcarea Aeroportului „Avram Iancu” Cluj unde în plină pandemie, când măsurile de „distanțare socială” trebuie să fie literă de lege, când ordonanțele militare impun restrcții dure, aproximativ 2000 de persoane sunt în parcarea aeroportului așteptând să se îmbarce cu destinația Germania.

Ceea ce este foarte periculos sunt pasageri din zonele carantinate, declarate focare de infecție precum e județul Suceava. Aceștia nu au fost testați pentru coronavirus, riscul de infectare în rândul celor care stau înghesuiți în parcare fiind iminent”, transmitea pe 9 aprilie Europol, potrivit romaniatv.net

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: