Alt necaz pentru fermieri și legumicultori. Ce se întâmplă cu produsele românești în plină pandemie

Alt necaz pentru fermieri și legumicultori. Ce se întâmplă cu produsele românești în plină pandemie

După instituirea stării de urgenţă, românii nu au mai cumpărat produse alimentare în cantități mari, iar în aceste condiții vânzările din industria de resort au scăzut brusc.

Producătorii de carne de pui şi ouă spun că stau cu tone de marfă nevândute pe stoc.

Potrivit statisticilor, producătorii agricoli au început să amâne sacrificarea animalelor, pentru că nu mai au cui să vândă carnea şi ouăle. Aceștia au umplut până la refuz camerele frigorifice.

Producătorii agricoli au început să amâne sacrificarea animalelor pentru că nu mai au cui să-și vândă marfa.

Chiar şi micii legumicultori au ajuns să îşi arunce producţia pentru că nu reuşesc să o vândă în pieţe.

Mulţi au ajuns să îşi arunce marfa pentru că nu au găsit cumpători pentru ea.

Verdeţurile de primăvară, precum salata, ceapa verde, pătrunjelul sau leuşteanul, sunt tot mai greu de vândut în pieţe, spun fermierii.

Paradoxal, cu asemenea abundență de produse, în raturile magazinelor sau chiar în piețe, prețurile sunt aceleași ca înainte de starea de urgență sau chiar au crescut neînchipuit de mult, potrivit antena3.ro

Ne puteți urmări și pe Google News