Evenimentul Zilei > Actualitate > Alinierea PĂMÂNT-SOARE-SATURN ar putea provoca un CUTREMUR cu magnitudine de 8 grade pe scara Richter
Alinierea PĂMÂNT-SOARE-SATURN ar putea provoca un  CUTREMUR cu magnitudine de 8 grade pe scara Richter

Alinierea PĂMÂNT-SOARE-SATURN ar putea provoca un CUTREMUR cu magnitudine de 8 grade pe scara Richter

Alinierea a trei corpuri cești mai mari în sistemul nostru solar a avut loc ieri, iar un cercetător crede că putem avea parte de consecințe devastatoare. Atragerea gravitațională a Soarelui și a Saturnului de pe ambele părți ale planetei noastre ar putea mișca plăcile tectonice ale Pământului, conform previziunii, notează Express.

Pe măsura ce plăcile sunt împinse una împotriva celuilalte, ar putea provoca cutremure pe tot globul şi ar putea ajunge la o magnitudine de 8 grade pe scara Richter. Iar un cutremur de o astfel de magnitudine ar fi cu adevărat catastrofal, poate distruge total comunitățile din apropierea epicentrului", potrivit lui Michigan Tech.

Potrivit site-ului Ditrianum, condus de cercetătorul Frank Hoogerbeets „Alinierea Pământ-Soare-Saturn , începută pe 2 ianuarie ar putea declanșa o activitate seismică semnificativă în jur de 4 ianuarie, probabil de magnitudine medie sau mare, în cel mai rău caz de magnitudine mai mare de 8".

M. Hoogerbeets a făcut această predicție folosind geometria sa Index a Sistemului Solar (SIG) , care „este calcularea unui set de date pentru o anumită perioadă de valori la pozițiile geometrice specifice ale planetelor, Luna și Soarele“. 

El a adăugat: "După trei ani de observații, a devenit clar că o anumită geometrie planetară în sistemul solar tinde să determine o creștere a vârfurilor seismice, în timp ce alte geometrii nu."

Dar experții au respins pretențiile domnului Hoogerbeets, spunând că nu este posibilă prezicerea cutremurelor. John Bellini, geofizician la USGS, a declarat: "Nu putem anticipa sau prezice cutremurele". "Uneori, înainte de un cutremur mare, există unul sau două șocuri", titrează Expres.