Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu: Toate partidele din România au fost afectate de activitatea DNA
Alina Gorghiu: Toate partidele din România au fost afectate de activitatea DNA

Alina Gorghiu: Toate partidele din România au fost afectate de activitatea DNA

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu condamnă victimizarea prin campaniile de televiziune a mai multor primari, consilieri județeni sau locali reținuți în urma activității DNA. Aceasta a declarat că toate partidele politice din România sunt afectate de hotărârile Direcției Naționale Anticorupție.

"Toate partidele din România au fost afectate în mod real de activitatea DNA în sensul în care foarte mulți primari, consilieri județeni, consilieri locali au fost pierduți din această competiție tocmai că ne-am introdus acele criterii de integritate. Și noi nu vom face rabat de la acele criterii de integritate. Ce sesizez și condamn este o întreagă campanie generalizată de victimizare a unor oameni. Eu nu spun să-i condamnăm, dar nici nu mi se pare normal să duci campanii naționale prin intermediul unor colegi de partid în apărarea acelor oameni înainte să știi despre ce este vorba în dosar. Firesc mi se pare să ții o linie de echilibru respectând prezumția de nevinovăție, dar respectând și o anchetă în derulare, ceea ce nu prea se întâmplă în România. Dar la câțiva ani constați că, de multe ori, instituția respectivă a avut dreptate", a spus Gorghiu, răspunzând unei întrebări cu privire la situația primarului PSD al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Alina Gorghiu a adăugat că nu a făcut niciodată vreun comentariu cu privire la deciziile de reținere sau arestare ale DNA motivând că partidele politice ori liderii acestora nu sunt în măsură să stabilească verdicte legate de vinovăția sau nevinovăția celor acuzați.

"Verdictele vin de la instanțele judecătorești, nici măcar de la parchetele din România, care vor da la un moment dat o sentință definitivă în cazul lor. Dacă unii aveau așteptări că instituția care se numește DNA pune pe stoc activitatea pe o perioad de trei luni, cât înseamnă trei campanii electorale și o reia după ce se alege noua legislație, acei oameni care credeau acest lucru se înșelau. Nu este normal ca o instituție ca DNA să și desfășoare activitatea sau anchetele celor suspectați de diverse fapte penale doar în anumite intervale de timp", a mai afirmat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu și Vasile Blaga au fost prezenți joi la Craiova la evenimentul de lansare în dezbatere a "Programului de dezvoltare a Craiovei" al lui Pavel Badea, președintele PNL Craiova, program cu care acesta va candida la funcția de primar al Craiovei, informează AGERPRES.