Alin Petrache, preşedintele FRR: "Ne vom califica la Cupa Mondială"

Alin Petrache, preşedintele FRR: "Ne vom califica la Cupa Mondială"

Preşedintele FRR spune că nici nu se gândeşte că "stejarii" nu vor obţine accesul la turneul final de anul viitor, programat în Noua Zeelandă.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut sâmbătă, la Montevideo, un rezultat de egalitate, scor 21-21, în prima manşă a barajului de calificare la Cupa Mondială, programată anul viitor, în Noua Zeelandă. Meciul decisiv va avea loc pe 27 noiembrie, pe stadionul "Arcul de Triumf", din Bucureşti.

"Stejarii" au fost la un pas de o victorie pe arena "Charrua" din Montevideo. Românii au avut la un moment dat şi un avantaj de 11 puncte. Sud-americanii au egalat dintr-o lovitură de pedeapsă, în ultimul minut.

Dacă se vor califica la turneul final din Noua Zeelandă, "stejarii" vor evolua în Grupa B, alături de Argentina (locul trei la Cupa Mondială din 2007), Anglia (câştigătoare a competiţiei în 2003), Scoţia şi Georgia. Naţionala de rugby a României a participat la toate ediţiile Cupei Mondiale de până acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Căldura a fost copleşitoare"

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a motivat că oboseala i-a făcut pe "stejari" să rateze un succes pe care l-au avut la îndemână. "A fost o partidă dificilă, însă am făcut un joc bun. Am condus aproape tot meciul. Sunt mulţumit de rezultat, mai ales dacă luăm în considerare condiţiile în care am evoluat. A fost un drum lung şi obositor până la Montevideo. Am avut probleme cu autocarul şi cu avioanele. Căldura a fost copleşitoare. La ora meciului erau 30 de grade", ne-a spus Petrache.

"La Bucureşti ne va fi mai uşor. Nu va mai fi căldură sufocantă şi vom avea şi suporterii de partea noastră. Ne vom califica la Cupa Mondială", a completat, ferm, preşedintele FRR.

"Nu vreau să discut despre prime. Important este să ne calificăm, banii sunt pe locul doi. Prezenţa la turneul final ar fi ceva magnific.", ALIN PETRACHE, preşedintele Federaţiei Române de Rugby