Evenimentul Zilei > Politica > Alianța USR-PLUS nu-și mai revine din șoc! Nicușor Dan le-a dat-o, pe semnătură!
Alianța USR-PLUS nu-și mai revine din șoc! Nicușor Dan le-a dat-o, pe semnătură!

Alianța USR-PLUS nu-și mai revine din șoc! Nicușor Dan le-a dat-o, pe semnătură!

Nicușor Dan s-a reînscris în USR, aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS.

„Indiferent de ce cred eu despre această alianță, atâta vreme cât ea reprezintă o opțiune electorală pentru o parte a alegătorilor, fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot, iar oamenii să poată face alegerea pe care și-o doresc. Așa este într-o democrație”, a declarat, pentru HotNews.ro, Nicușor Dan.

Decizia lui Nicușor Dan vine după ce BEC a respins cererea de înregistrate a Alianței USR-PLUS.

Biroul Electoral Central a publicat decizia de respingere a înregistrării alianței electorale USR-PLUS, în care arată că, potrivit mențiunilor din Registrul partidelor politice, Nicușor Dan este cel în drept să reprezinte USR, iar Dan Barna nu are calitatea de reprezentant al partidului. În cazul PLUS, BEC susține că Raluca Danes este reprezentantul partidului, nu Dacian Cioloș.

Nicușor Dan a anunțat, joi, că va contrasemna în mod legal protocolul Alianței USR-PLUS, precizând că, deși nu garantează că acest lucru va însemna că va fi admisă contestația Alianței, va face tot ce ține de el pentru ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot la europarlamentare.

Biroul Electoral Central (BEC) a hotărât miercuri respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.
Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a făcut declarații după decizia BEC de a invalida înregistrarea Alianței 2020 USR-PLUS. El a catalogat decizia ca fiind „injustă” și a acuzat o „influență politică” din partea liderului PSD, Liviu Dragnea.
 
„Am aflat cu mare surprindere că Biroul Electoral Central a decis să nu ne permită înregistrarea Alianţei 2020 USR-PLUS. Considerăm că este o decizie injustă a BEC în baza unei interpretări care este dusă la limita interpretării legii. (…). Suntem surprinşi de această decizie, care din punctul nostru de vedere are o influenţă politică, dată fiind structura BEC, şi asta dovedeşte că Liviu Dragnea, care este tot mai convins că nu va putea câştiga alegerile în mod normal şi legal, se foloseşte de toate tertipurile pentru a încerca să influenţeze rezultatul alegerilor şi deciziile pe care cetăţenii le pot lua participând la vot şi având opţiuni pe cine să poată vota”, a declarat Cioloș.
BEC a motivat că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.
 
Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: