Dacian Cioloș și Dan Barna încă vorbesc aceeași limbă, doar că fiecare înțelege ce vrea. De exemplu, degeaba a tot anunțat liderul USR că nu-i momentul să intre pe poarta Palatului Victoria, lui Dacian Cioloș îi place acolo și vrea din nou unde a mai fost în 2016.

Aflat în campanie electorală la Brașov, președintele PLUS, Dacian Cioloș, și-a adus aminte ce bine era ca șef al „Guvernului meu 1”. Și nostalgia l-a cuprins, iar printre rânduri și-a permis un atac cu manta la adresa „partenerului” Dan Barna. „Eu vreau la guvernare”, îi transmite Cioloș colegului din USR.

Noi ne pregătim deja de guvernare și ca să fie lucrurile foarte clare o putem asuma de astăzi, de mâine, de oricând. Noi suntem gata de un an de zile să ne asumăm guvernarea și știm ce avem de făcut (…) Eu unul nu m-aș da în lături să îmi asum o guvernare, dar asta înseamnă să am pârghiile”, afirmă Dacian Cioloș.

„PNL este cel care are în momentul de față cele mai multe voturi în Parlament dintre partidele care și-au asumat moțiunea, dar vreau să fie foarte clar că nu ne-am ferit, nu ne ferim și nu mă feresc de a asuma responsabilități de guvernare. Dar o guvernare e o treabă serioasă, nu se face cu OUG și cu declarații de la Palatul Victoria. O guvernare se face cu o majoritate în Parlament. Și de asta noi vorbim de alegeri anticipate, ca să putem cu adevarat guverna. Pentru că, altfel, doar gestionezi urgențe”.

Dacian Cioloș și-a amintit că a mai trecut printr-un moment similar „în 2016 și am trăit ani de zile după aceea cu frustrarea de a nu fi putut duce la bun sfârșit proiectele pe care le-am început atunci”.