Alexandru Pânișoară, despre Nicușor Dan: „Un exemplu de manipulare grosolană”

Alexandru Pânișoară, despre Nicușor Dan: „Un exemplu de manipulare grosolană” Nicușor Dan / Sursa Foto: Arhiva EVZ

Alexandru Pânișoară, candidatul Partidului Ecologist Român pentru Primăria Generală a Capitalei, aduce în atenție dezinformările și manipulările promovate de actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, în legătură cu procesul referitor la proiectul imobiliar ONE Modrogan.

Alexandru Pânișoară îl acuză pe Nicușor Dan de manipulare

Astăzi, Nicușor Dan a ținut o conferință de presă în fața proiectului imobiliar ONE Modrogan, care a fost blocat în instanță de aproape doi ani. În timpul acestei conferințe, primarul a prezentat o presupusă victorie privind anularea Planului Urbanistic Zonal pentru construcții protejate (PUZcp). Cu toate acestea, realitatea este cu totul diferită, potrivit lui Alexandru Pânișoară.

„Nicușor Dan a manipulat opinia publică afirmând că a câștigat dosarul în ceea ce privește anularea PUZ-ului de zonă construită protejată de la ONE Modrogan. Însă, adevărul este că această hotărâre este în prima instanță la Tribunalul București, nu este definitivă, putând și va fi atacată prin recurs la Curtea de Apel. Acolo, cererea de anulare poate fi admisă sau respinsă,” a declarat Alexandru Pânișoară

Fără o hotărâre definitivă, nu este posibil să afirmăm că procesul a fost câștigat. Acesta este un exemplu evident de manipulare a opiniei publice. Alexandru Pânișoară a fost prezent la conferința de presă și l-a întrebat direct pe Nicușor Dan despre această situație.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Edilul a fost întrebat de mine personal în cadrul conferinței și a refuzat să răspundă acestei întrebări, susținând că răspunde doar întrebărilor presei. Din păcate, presa nu a preluat această întrebare la insistențele mele," a adăugat Pânișoară.

Panisoara Alexandru

Panisoara Alexandru. Sursă foto: Facebook

În ce context au loc aceste acuzații

Acesta se bazează pe Planul Urbanistic General (PUG) al Bucureștiului, aprobat în 2000, care este contestat în instanță și încă se află pe rolul Tribunalului București. Acest plan lipsește de la momentul aprobării de opt avize esențiale, inclusiv avizul de mediu, avizul Ministerului Culturii și avizul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Bucureștiul este cu 1.000 de hectare mai mic în PUG decât în realitate, și aceasta este documentația pe baza căreia Bucureștiul s-a dezvoltat în ultimii 24 de ani.

Alexandru Pânișoară este expert în urbanism și dreptul urbanismului, candidatul  PER la Primăria Capitalei.