Expropriere de două milioane de euro pentru un interlop, semnată de Nicușor Dan

Expropriere de două milioane de euro pentru un interlop, semnată de Nicușor Dan Nicușor Dan. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Nicușor Dan și Radu Mihaiu sunt în centrul unei exproprieri controversate, ce se ridică la două milioane de euro și unde ar urma să fie construit Parcul Moroeni. Numai că, terenul ar urma să fie preluat de un cunoscut interlop, Manu Bombardieru.

Beneficiarul afacerii este ginerele temutului interlop Sile Cămătaru. Nicușor Dan a trimis deja hotărârea privind această expropriere către Consiliul General pentru a fi supusă votului.

Expropriere de două milioane de euro pentru un interlop, semnată de Nicușor Dan

Aceasta este a doua tentativă a primarului general de a obține aprobarea consilierilor generali pentru acest proiect.

În octombrie 2023, Direcția Juridică și Direcția Patrimoniu a elaborat un raport comun, susținând că proiectul va „asigura creșterea calității factorilor de mediu și a stării de sănătate a populației”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, terenul vizat pentru amenajarea parcului se află la periferia Capitalei, într-o zonă rezidențială unde majoritatea curților sunt deja împodobite cu pomi și spații verzi.

Doar că, ședința de atunci nu a mai avut loc, așa că, primarul Nicușor Dan a pus proiectul expropierii din Colentina pe prima poziție a ordinei de zi a ședinței CGMB de miercuri.

Manu Bombardieru

Manu Bombardieru. Sursa foto: Facebook

Suspiciuni de complicitate între primarul general și Radu Mihaiu

Primăria Sectorului 2 a inițiat exproprierea acestui teren în august 2020, când terenul valora un milion de euro și avea un alt proprietar. Deși cererea a fost trimisă Consiliului General al Capitalei pentru aprobare, aceasta a fost respinsă.

Terenul de 10.234 mp, situat pe strada Moroeni, nr. 56A, în Sectorul 2 al Capitalei, a fost achiziționat ulterior, în decembrie 2020, de către Manu Bombardieru, ginerele lui Sile Cămătaru, de la Michael Rossler pentru aproximativ un milion de euro.

Conform investigației jurnalistice, tranzacția a avut loc la câteva luni după ce Nicușor Dan a preluat mandatul de primar al Capitalei și Radu Mihaiu a devenit primar al Sectorului 2. Cei doi sunt foști colegi în USR și încă prieteni apropiați.

În același timp, primarul Sectorului 2 a reînceput procedura de expropriere anul trecut, iar Primăria Capitalei, sub conducerea lui Nicușor Dan, a aprobat hotărârea de expropriere.

<yoastmark class=

Totuși, în 2023, valoarea terenului aproape s-a dublat conform expertizelor actualizate de Camera Notarilor Publici, ajungând la aproximativ două milioane de euro.

Așadar, Manu Bombardieru a realizat un profit de un milion de euro în doar trei ani, doar semnând un act de vânzare-cumpărare în momentul potrivit, potrivit cetățeanul.net.

Manu Bombardieru, cunoscut în lumea interlopă

Identitatea sa reală este Dan Emanuel Daniel și are 42 de ani. Pe lângă statutul de ginere al lui Sile Cămătaru, Manu este recunoscut de ani buni în cercurile interlope din București și din afara orașului.

Este proprietarul unui club de manele binecunoscut din Capitală, numit „Tranquilla”.

În pandemie a fost implicat în vânzarea neautorizată de măști de protecție false. Această perioadă a fost extrem de critică, dat fiind deficitul acut de măști și alte materiale de protecție, care erau obligatorii prin lege în toate spațiile publice. Cantitățile mari vândute de Manu Vombardieru, precum și sumele colosale încasate, au atras atenția autorităților.