Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexandra Măceșanu este în viață! Proteste de amploare în toată lumea
Alexandra Măceșanu este în viață! Proteste de amploare în toată lumea

Alexandra Măceșanu este în viață! Proteste de amploare în toată lumea

Familia Alexandrei Măceșanu, refuză să accepte ideea că fata ar fi moartă, chiar dacă medicii legiști au eliberat certificatul de deces. Mai mult mama, tatăl și unchiul, Alexandru Cumpănașu, fac tot posibilul pentru a demonstra că Alexandra trăiește.

Cumpănașu a anunțat că medicul care a eliberat certificatul constatator al decesului Alexandrei Măceșanu s-a ales cu o plângere penală. Demersul său este susținut de faptul că medicul a eliberat respectivul act fără a exista un cadavru. Gheorghe Dincă a declarat că a incinerat trupul adolescentei într-un cuptor improvizat din curtea „Casei Groazei” din Caracal, iar rămășițele umane descoperite de anchetatori nu erau de ajuns pentru confirmarea decesului.

„Am depus Plângere Penală la Parchetul General pe numele medicului care a eliberat Actul Constatator de Deces în cazul Alexandrei. Fără cadravru, fără rămășițe umane de orice natură care să aparțină Alexandrei a fost emis acest ACT de către un medic de la INML pe baza unei analize ADN dintr-un amestec de dinți găsiți în acel butoi. Și cu refuzarea dreptului familiei de a efectua o a doua expertiză. Este revoltător și ilegal! Probabil, ca în toate cazurile plângerilor depuse de noi față de funcționari ai statului, NU se va face NIMIC”, a scris Alexandru Cumpănașu pe pagina sa Facebook.

El a îndeamnat, din nou, la protest, care va avea loc duminică, 2 februarie, fiind specificate și locațiile respective, atât în țară, cât și peste hotare. În Piața Universității, spre exemplu, vor fi prezenți 20 dintre colegii Alexandrei Măceșanu, iar Alexandru Cumpănașu speră numărul celor care vor participa să fie cât mai mare, anunță cancan.ro.