Alexandra Anghel, medaliată cu aur la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb. Sportivii români au obținut două medalii de aur și două de bronz

Alexandra Anghel, medaliată cu aur la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb. Sportivii români au obținut două medalii de aur și două de bronz Sursa foto: anghelan10 / Instagram

Luptătoarea Alexandra Anghel a câștigat prima finală europeană din cariera sa. Ea a obținut aurul la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb. Sportivii români vin acasă cu două medalii de aur și două de bronz, toate patru la feminin.

Federația Română de Lupte a anunțat o nouă victorie pentru sportivii români la Campionatele Europene de la Zagreb. Alexandra Anghel a reușit să o învingă pe adversara sa din Turcia, Buse Cavusoglu Tosun. Finala de seniori a fost una plină de emoții, iar luptătoarea la categoria 72 de kilograme a reușit să obțină medalia de aur.

Victoria de la Zagreb este cea mai mare reușită din cariera luptătoarei Alexandra Anghel. Ea a mai obținut o medalie de bronz în 2018 la Kaspiisk (Rusia) și bronzul mondial de anul trecut de la Belgrad.

Sportivii români vin de la Campionatele Europene de la Zagreb cu două medalii de aur și două de bronz. Andreea Beatrice Ana, la categoria 55 de kg, este sportiva care a obținut prima medalie de aur, urmată apoi de Alexandra Anghel. Cele două medalii de bronz au fost aduse tot la feminin, de Cătălina Axente la cat. 76 kg și de Kriszta Tunde Incze la cat. 65 kg.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce au făcut sportivi români la Campionatele Europene de la Zagreb, la masculin

Denis Florin Mihai se va bate pentru medalia de bronz la cat. 55 kg, cu bulgarul Stefan Hristov Grigorov. Românul la învins în sferturi, la lupte greco-romane, pe germanul Fabian Bernhard Schmitt. În semifinale, Denis Florin Mihai a fost învins de azerului Eldaniz Azizli.

Nicu Samuel Ojog a luptat la cat. 87 kg. Acesta l-a învins pe moldoveanul Viorel Burduja în preliminarii, însă a pierdut optimi în fața maghiarului Istvan Takacs. Românul va lupta în recalificări cu sârbul Zarko Dickov.

Fostul campion european Alin Alexuc-Ciurariu, la cat. 130 kg, l-a învins în preliminarii pe cehul Marcel Albini, dar a pierdut sfertul de finală cu azerul Sabah Saleh Şariati. În recalificări, el se va bate cu maghiarul Dariusz Attila Vitek.

La lupte greco-urmează urmează să evolueze și românii Răzvan Arnăut (cat. 60 kg) şi Mihai Mihuţ (cat. 67 kg).

Anul trecut, competiția europeană de lupte s-a desfășurat la Budapesta. Sportivii români au venit acasă cu o medalie de aur, una de argint și două de bronz. Aurul a fost câștigat de Andreea Ana (cat. 55 kg), iar argintul de Nicu Ojog (cat. 97 kg, greco-romane). Medaliile de bronz au fost obținute de Alina Vuc (cat. 55 kg) şi Kriszta Incze (cat. 65 kg).