Sabrina Voinea face senzație la Campionatele Europene de gimnastică și aduce o medalie de bronz pentru România

Sabrina Voinea face senzație la Campionatele Europene de gimnastică și aduce o medalie de bronz pentru România Sursa: Facebook/ Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Gimnasta Sabrina Maneca-Voinea a reușit din nou o performanță deosebită la Campionatele Europene desfășurate în Turcia și a obținut astfel singura medalie pentru România. Ea s-a clasat pe locul trei la proba de la sol, cu o notă impresionantă.

Sabrina Maneca-Voinea, o tânără talentată în vârstă de doar 15 ani, a obținut o performanță notabilă la Campionatele Europene de gimnastică din Turcia, obținând nota 13,566. Această performanță de excepție demonstrează abilitățile și talentele extraordinare ale sportivei române, care a concurat în fața unor competitoare de top, cum ar fi Jessica Gadirova (14,000) și Alice Kinsella (13,666), ambele din Marea Britanie.

Sabrina Voinea, performanță deosebită la Campionatele Europene de gimnastică

De asemenea, în finală a participat și Ana Maria Bărbosu, care s-a clasat pe locul 7 cu un punctaj de 12,800. Este o mare realizare pentru gimnastica românească, care a reușit să obțină prima medalie la această competiție după anul 2020, când Larisa Iordache câștiga aurul la Mersin.

De asemenea, Sabrina Voinea a reușit o performanță impresionantă și la Cupa Mondială de gimnastică de la Doha, Qatar. Ea a cucerit medaliile de aur la bârnă și la sol la începutul lunii martie, învingând sportive mult mai experimentate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu un punctaj de 13,600 la sol și 13,766 la bârnă, Sabrina a demonstrat un talent și o pregătire excelentă, confirmate de rezultatele deosebite obținute în competiție. Este o nouă speranță a gimnasticii românești și o prezență promițătoare în viitorul competițiilor internaționale.

După competiția de la Doha, tânăra gimnastă a dezvăluit care sunt planurile sale de viitor, promițând că anul acesta o să devină campioană europeană și mondială.

Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii.

Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături. Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European.

O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a transmis Sabrina Voinea prin intermediul ProSport.