Evenimentul Zilei > Justitie > Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, nu va fi EXTRĂDAT
Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, nu va fi EXTRĂDAT

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, nu va fi EXTRĂDAT

Magistrații britanici au respins extrădarea lui Alexander Adamescu, aflat la Londra, pentru a fi judecat în România în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, informează Realitatea Tv.

Judecătorii britanici au hotărât, în iunie 2016, că nu se impune arestarea lui Alexander Adamescu şi că acesta să fie lăsat în libertate, până la soluţionarea cererii de extrădare în cazul său, a declarat avocatul Cătălin Breazu, apărătorul bărbatului.

Alexander Adamescu, fiului omului de afaceri Dan Adamescu, a fost prins la Londra, acesta fiind ridicat de la o conferinţă unde se discuta despre “abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă", au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliţiei Române a declarat, marţi, că nu crede că procedura de extrădare va fi îngreunată în cazul lui Alexander Adamescu, chiar dacă acesta are cetăţenie germană.

"La acest moment persoana este în custodia poliţiei din Londra, urmează proceura de extrădarea, care e stabilită la nivel internaţional, persoana urmând a fi prezentată instanţei pentru a se confirma mandatul de arestare preventinvă, urmând a se dispune procedurile privind extrădarea", a declarat Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliţiei Române.

"Nu cred că va fi îngreunată procedura de extrădare, autorităţile din Marea Britanie se vor pronunţa vizavi de cererea noastră de extrădare" a declarat acesta cu privire la faptul că Alexander Adamescu are cetăţenie germană.

La solicitarea DNA, Tribunalul Bucureşti a emis în luna mai 2016 un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: