Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ ANM! RAFALE de tip URAGAN și temperaturi EXTREME în România. Meteorologii nu știu ce să mai creadă!
ALERTĂ ANM! RAFALE de tip URAGAN și temperaturi EXTREME în România. Meteorologii nu știu ce să mai creadă!

ALERTĂ ANM! RAFALE de tip URAGAN și temperaturi EXTREME în România. Meteorologii nu știu ce să mai creadă!

Meteorologii sunt în alertă. ANM a anunțat că vom avea parte de rafale de vânt ca ale unui uragan și că temperaturile vor scădea extrem de mult.

ANM a anunțat că România va fi lovită de rafale foarte puternice de vânt, specifice unui uragan.

Meteorologii au emis atenționări meteo și coduri galbene, valabile de astăzi și până miercuri, perioadă în care temperaturile scad drastic, și cu 10 grade mai mici decât normalul acestei perioade, iar vântul va bate cu putere, ajungând la 120 de km la oră, scrie Mediafax.

Informarea meteo de răcire accentuată a vremii, valabilă pentru toată țara, intră în vigoare în această noapte, la ora 23.00 și este valabilă până în 26 septembrie, ora 8.00.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

ANM a emis și un cod galben de vânt puternic, valabil mâine, între orele 2 și 10.00. Zonele afectate: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană. În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: