Medicul Sandra Alexiu avertizează că gripa nu trebuie confundată cu răceala de sezon și spune că „e bine să vă vaccinați antigripal cât mai repede. Avem la dispoziție în România două tipuri de vaccin gripal, trivalent (cu trei tipuri de virusuri gripale) şi tetravalent (cu patru tipuri).

Este o investiție mică, dar foarte importantă pentru oricine! Nu confundați gripa cu simpla răceală de sezon. Afecțiunea poate fi gravă, pot apărea complicații severe şi decesul, mai ales la persoanele aflate în categoriile de risc”.

Doi bărbați și o femeie au murit

Prima persoană decedată a fost un bărbat în vârstă de 53 de ani din județul Galați, care avea condiții medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal. Bărbatul din Galați decedat din cauza virusului gripal de tip A, subtip H3, era internat la Institutul Oncologic din Iaşi, suferind de leucemie în fază terminală.

Cea de-a doua victimă este o femeie de 51 de ani, tot județul Galați, din cauza virusului gripal de tip A, subtip H1. A treia victimă este un bărbat de 33 de ani din Arad. Tânărul nu avea probleme anterioare de sănătate. Bărbatul a contact boala în colectivitatea în care lucra. Cu toate eforturile depuse, timp de șapte zile, de către medici, acesta a decedat.

 

Te-ar putea interesa și: