Utilizatorii Facebook și Messenger vor putea trimite mesaje, fotografii și videoclipuri între cele două platforme, șefii platformelor confirmând că actualizarea care permite integrarea sistemelor de chat pentru Instagram şi Messenger, pe iOS şi Android, a fost finalizată.

”Potrivit unui sondaj, patru din cinci persoane care folosesc aplicații de mesagerie în SUA spun că este important pentru ei să se conecteze cu prietenii și cu familia prin aceste aplicații”, transmite compania Facebook, printr-un comunicat, scrie libertatea.ro.

Dar trei persoane din cinci au spus că este uneori dificil să-și amintească exact pe ce aplicație găsesc pe cineva drag.

”Cu această actualizare, va fi mai ușor să rămâi conectat fără să te gândești la ce aplicație să folosești pentru a ajunge la prietenii și la familia ta”, explică Adam Mosseri, șeful Instagram.

Actualizarea permite utilizatorului comunicarea cu membrii celeilalte platforme. Integrarea celor două chaturi este primul pas făcut de Facebook în reconstruirea infrastructurii de bază.

Scopul: utilizatorii aflați într-una din aplicații să se poată conecta la utilizatorii altor aplicații dezvoltate de companie.

Potrivit NYT, Facebook şi-a clarificat planurile de unificare a platformelor de mesagerie ale aplicaţiilor sale pentru a permite mesageria încrucişată între Messenger, Instagram şi WhatsApp. S-a spus că Facebook reconstruieşte infrastructura de bază, astfel încât utilizatorii care se aflau doar într-una dintre aplicaţiile sale să se poată conecta la alţi utilizând diferite aplicaţii Facebook.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a mai spus că doreşte ca sistemul să fie criptat end-to-end. Prin integrarea celor mai populare aplicaţii, Facebook ar putea să concureze direct cu iMessage al Apple.

”Vrem ca produsele noastre de mesagerie şi social media să înlesnească comunicarea dintre rude şi prieteni, oriunde s-ar afla aceştia”, a afirmat liderul companiei americane.

Mark Zuckerberg a anunțat încă din luna martie a anului trecut că intenționează să unească cele două platforme, dar și să încorporeze WhatsApp și să permită criptarea end-to-end pentru toate mesajele trimise între cele trei aplicații.

Practic, îmbinarea Messenge, WhatsApp și Instagram va fi făcută la nivelul stocării informațiilor, cele trei continuând să fie aplicații diferite.

Facebook a achiziţionat Instagram pentru 1 miliard de dolari în 2012 şi a cumpărat WhatsApp în 2014, cu 19 miliarde de dolari.