Alertă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu punctul de amendă din 2020

Alertă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu punctul de amendă din 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că anul viitor punctul de amendă va fi înghețat la 145 de lei, spunând că actualul sistem - de corelare al punctului de amendă cu salariul minim pe economie - trebuie schimbat.

„Am luat decizia să facem și noi ce au făcut guvernele anterioare, dar trebuie să schimbăm acest sistem, practic punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an nu a crescut valoarea punctului de amendă odată cu salariul minim. Părerea mea este că trebuie schimbat calculul, dacă s-a dovedit că această relație între punctul de amendă și salariul minim nu este o soluție”, a declarat Ludovic Orban.

Luna trecută, premierul propunea decuplarea cuantumului amenzilor de salariul minim, susținând că se va putea găsi o soluție pentru plafonarea punctului de amendă și pentru anul viitor, potrivit a1.ro.

„Probabil trebuie calculat în alt mod”, a spus Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim brut. Plafonarea punctului de amendă a fost menținut la 145 de lei în 2017 și 2018.