Evenimentul Zilei > Social > Alertă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu punctul de amendă din 2020
Alertă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu punctul de amendă din 2020

Alertă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu punctul de amendă din 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că anul viitor punctul de amendă va fi înghețat la 145 de lei, spunând că actualul sistem - de corelare al punctului de amendă cu salariul minim pe economie - trebuie schimbat.

„Am luat decizia să facem și noi ce au făcut guvernele anterioare, dar trebuie să schimbăm acest sistem, practic punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an nu a crescut valoarea punctului de amendă odată cu salariul minim. Părerea mea este că trebuie schimbat calculul, dacă s-a dovedit că această relație între punctul de amendă și salariul minim nu este o soluție”, a declarat Ludovic Orban.

Luna trecută, premierul propunea decuplarea cuantumului amenzilor de salariul minim, susținând că se va putea găsi o soluție pentru plafonarea punctului de amendă și pentru anul viitor, potrivit a1.ro.

„Probabil trebuie calculat în alt mod”, a spus Orban.

Valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim brut. Plafonarea punctului de amendă a fost menținut la 145 de lei în 2017 și 2018.