Evenimentul Zilei > Economie > Alertă pentru românii care au RATE LA BĂNCI. Se întâmplă chiar acum. Totul a pornit de la cursul euro-dolar
Alertă pentru românii care au RATE LA BĂNCI. Se întâmplă chiar acum. Totul a pornit de la cursul euro-dolar

Alertă pentru românii care au RATE LA BĂNCI. Se întâmplă chiar acum. Totul a pornit de la cursul euro-dolar

Alertă pentru românii care au rate la bănci. Se întâmplă chiar acum. Totul a pornit de la cursul euro-dolar care se află în acest moment la cel mai scăzut curs din ultimii 14 ani.

Moneda unică europeană a coborât astăzi în raport cu dolarul american, după ce Rezerva Federală a lăsat să se înțeleagă că ar putea adopta trei majorări ale dobânzii de bază în 2017, transmite AFP.

Potrivit agerpres.ro, la prânz, moneda euro se tranzacționa pentru 1,0411 dolari, un nivel fără precedent după luna ianuarie 2003.

La ultima ședințe de politică monetară din acest an, Rezerva Federală americană a majorat dobânda de bază și totodată a lăsat să se înțeleagă că ar putea crește dobânzile în trei reprize în cursul anului 2017, pentru a împiedica supraîncălzirea economiei americane și a menține inflația în jurul obiectivului de 3%.

"Investitorii care se așteptau la un sfârșit de an liniștit, au fost surprinși de fermitatea mesajului trimis de Fed. Majorarea de miercuri a dobânzilor era anticipată, însă agenda foarte clar stabilită pentru 2017 permite dolarului să atingă cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani", a menționat Lukman Otunuga, analist la FXTM.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: