Concret, aceștia trebuie să învețe să lucreze cu noile tehnologii tehnologii până în anul 2030, potrivit unui studiu recent.

Companiile au început să facă investiții din ce în ce mai mari în sisteme de lucru astfel încât clienții să beneficieze de servicii mai bune la un preț redus.

Angajații care nu vor ține pasul cu schimbările și noul mod de lucru vor deveni noile „oi negre” ale pieței de muncă.

În Capitală, la unele restaurante, angajații folosesc cuptoare inteligente pentru prepararea mai multor ingrediente în același timp, case de marcat de ultimă generație, sisteme de comunicare internă și o aplicație pentru livrările la domiciliu.

„Aici preluăm comenzile de livrare. După cum vedeţi avem deja o comandă. În momentul în care ajunge la noi, o marcăm pe acest monitor şi aşa finalizăm comanda”, a declarat unul dintre angajații unui astfel de local.

„Personalul s-a adaptat foarte bine, contrar aşteptărilor noastre. Au fost foarte mulţumiţi că le-au uşurat munca. Totul se învaţă. Toată lumea observă modernizarea în orice domeniu după câte se vede, chiar şi în bucătărie”, a declarat un manager de fast-food pentru Știrile Pro TV.

Potrivit unui studiu realizat în parteneriat cu “Institute of the Future”, 6 din 10 manageri consideră că angajații lor trebuie să stăpânească noile tehnologii până în 2030, iar principalele schimbări pentru care ar trebui să se pregătească sunt legate de inteligența artificială, realitatea virtuală extinsă, internetul tuturor lucrurilor sau tehnologia 5G.

Victor Kapra, specialist noi tehnologii: „Cei care nu vor reuşi să se adapteze la noua economie, să interpreteze acele date, să priceapă un program softwear vor fi viitori analfabeţi ai economiei româneşti. Problema la ora actuală este că şcoala nu este pregătită pentru această revoluţie.”

Te-ar putea interesa și: