Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ pe munte! 100 de turiști ÎN PERICOL din cauza VÂNTULUI PUTERNIC. Intervenție de URGENȚĂ a jandarmilor montani
ALERTĂ pe munte! 100 de turiști ÎN PERICOL din cauza VÂNTULUI PUTERNIC. Intervenție de URGENȚĂ a jandarmilor montani

ALERTĂ pe munte! 100 de turiști ÎN PERICOL din cauza VÂNTULUI PUTERNIC. Intervenție de URGENȚĂ a jandarmilor montani

Un grup de 100 de turiști a rămas blocat pe munte din cauza vântului puternic, la Cota 2000, de pe Platoul Bucegi. Cu ajutorul jandarmilor montani, oamenii au reușit să coboare la Cota 1.400 și, apoi, în Sinaia.

Intervenție de salvare a unor turiști, rămași blocați pe munte, joi dimineața, în Masivul Bucegi. Circa 100 de turiști n-au mai putut ajunge de la Cota 2000 la Cota 1.400, din cauza vremii nefavorabile. Inspectoratul Județean de jandarmi (IJJ) Prahova a transmis că 70 dintre aceştia au fost coborâţi cu un ratrak. Ceilalți 30 de turiști au rămas izolaţi pe munte rămași pe munte după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceaţă, vânt puternic și zăpadă.

În jurul orelor 11,40, patrula de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Platoul Bucegi, detaşamentul 8 Jandarmi Sinaia, a intervenit pentru conducerea grupului de la telegondola Carp spre telecabina Cota 2.000.

Telegondola Carp este cea mai nouă și cea mai „înaltă” din țară. A fost construită la Sinaia și leagă cota 1.000 de cota 2.000. La ora actuală este singura instalație pe cablu care ajunge la cea mai mare altitudine din țară, 2.050 metri. Are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră și un traseu cu o lungime de 2.000 de metri.