Evenimentul Zilei > Politica > Alertă pe mare. Doi scafandri, daţi dispăruţi, căutaţi in dreptul pescăriei Tuzla
Alertă pe mare. Doi scafandri, daţi dispăruţi, căutaţi in dreptul pescăriei Tuzla

Alertă pe mare. Doi scafandri, daţi dispăruţi, căutaţi in dreptul pescăriei Tuzla

Mai multe nave ale Agenţiei de Salvare pe Mare caută doi scafandri ai unei firme private care se scufundaseră pentru a culege rapane din mare, în dreptul pescăriei din Tuzla. Patronul firmei a alertat autorităţile navale anunţând că cei doi nu au mai revenit la suprafaţă.

Sesizarea a fost făcută în jurul orei 17,00 când un un angajat al unei firme de scafandri a anunţat că cei doi colegi ai săi cu care se scufundase pentru a culege rapane nu au mai revenit la suprafaţă de la ora 13,00. Cei trei ar fi intrat împreună în apă însă cel care ulterior a anunţat dispariţia colegilor săi, a ales să renunţe la scufundare din cauza curenţilor puternici de adâncime, sfătuindu-i şi pe ceilalţi doi să procedeze la fel. Scafandrii au continuat însă submersia, în căutarea scoicilor comestibile.

Imediat după apelul la 112, autorităţile au intrat în alertă. O ambulanţă SMURD a ajuns la faţa locului. Agenţia Română de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a trimis în zonă trei nave cu scafandri, pentru a-i căuta pe cei dispăruţi. Reprezentanţii ARSVOM spun că, cel mai probabil, curentul puternic i-a împins pe scufundători spre Neptun. La această oră nu se ştie dacă, din cauza curenţilor, cei doi ar fi ieşit la suprafaţă în altă zonă decât cea în care s-au scufundat sau sunt încă în apă. Căutările continuă până la lăsarea întunericului.