Evenimentul Zilei > International > ALERTĂ pe aeroportul Heathrow. Poliția a făcut o CAPTURĂ inedită, un bărbat a fost arestat
ALERTĂ pe aeroportul Heathrow. Poliția a făcut o CAPTURĂ inedită, un bărbat a fost arestat

ALERTĂ pe aeroportul Heathrow. Poliția a făcut o CAPTURĂ inedită, un bărbat a fost arestat

Polițiștii de frontieră de pe aeroportul londonez Heathrow au fost șocați de descoperirea pe care au făcut-o asupra unui bărbat care venea din Africa de Sud.

Au găsit păsări și ouă protejate prin Convenţia privind comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie. Press Association, citată de Agerpres, a informat vineri că au fost confiscați doi pui de vultur şi  peste o duzină de ouă aparţinând unor specii rare şi pe cale de dispariţie.  Din ouă ieșiseră deja doi pui.
Speciile păsărilor nu au fost identificate cu exactitate, dar ouăle, care fuseseră ascunse într-o centură de corp, proveneau de la păsări prădătoare din Africa de Sud, printre acestea numărându-se vulturi, şoimi şi găi, potrivit Ministerului de Interne britanic.
Puii şi ouăle au fost date în grija unui centru specializat, a precizat Ministerul de Interne.
Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a fost arestat şi eliberat apoi pe cauţiune în aşteptarea rezultatului anchetei. Cazul a fost înaintat Agenţiei Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate.