Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă pe aeroportul din Cluj! Descoperirea DIICOT în bagajele străinilor
Alertă pe aeroportul din Cluj! Descoperirea DIICOT în bagajele străinilor

Alertă pe aeroportul din Cluj! Descoperirea DIICOT în bagajele străinilor

Mai mulți cetățeni străini au fost prinși în ultimele zile, pe Aeroportul Internațional Cluj Napoca, având asupra lor diferite cantități de droguri.

Polițiștii de frontieră susțin că șapte cetățeni străini, originari din Spania, Italia, Lituania, Marea Britanie şi Rusia, aveau ascunse în bagajele cu care călătoreau diverse cantități de substanțe interzise, susceptibile a fi droguri de mare risc. Cei șapte au fost duși la sediul DIICOT, unde au declarat că respectivele substanțe erau folosite în interes propriu, caz în care cei în cauză nu vor păți nimic, deoarece Înalta Curte de Casație și Justiție a dezincriminat deținerea de droguri în vederea consumului propriu.

Anchetatorii spun că cei sapte străini au fost aleși aleatoriu pentru controlul bagajelor și că, în ultima vreme se constată o creștere a numărului de tineri care sunt găsiți cu droguri asupra lor. „Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în genţile de mână sau bagajele de cală, mai multe tipuri de substanţe interzise: şase pastile de culoare verde fluorescent, susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy/MDMA), şase ţigarete de tip joint confecţionate artizanal, ce conţin substanţe vegetale de culoare verde-olive susceptibile a fi marijuana, patru grame de substanţă vegetală, având culoarea maro, susceptibilă a fi haşiş, 26 de pastile ecstasy, o substanţă fină sub formă de praf cristalin de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, într-o cantitate aproximativă de 5 grame şi 43 de produse farmaceutice/substanţe psihotrope, inscripţionate GG249 şi Xanax, susceptibile a conţine substanţa ALPRAZOLAM”, precizează sursa citată.

Substanţele respective urmează să fie transmise spre expertizare la laboratorul de specialitate, în continuare fiind efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: