Paturile de Terapie Intensivă sunt din ce în ce mai puţine iar viitorul nu arată deloc bine. Un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a spus, în cadrul unei emisiuni la Antena3, că numărul cazurilor va exploda în perioada următoare pentru că autorităţile nu testează aşa cum ar trebui.

Boechiţa Lăzureanu, medic în linia întâi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a făcut o declaraţie cu adevărat sumbră.

„Din păcate, o să explodeze şi mai mult cazurile pentru că, deşi toată lumea arată cu degetul către oameni că nu au respectat şi că nu s-au distanţat, cred că mai important este că nu se testează. În continuare este aceeaşi politică a struţului care bagă capul în pământ şi se face că nu vede”, a spus conf. univ. dr. Boechiţa Lăzureanu, medic la spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Aceasta a mai explicat că „în continuare, metodologia de testare este aceeaşi. Se testează doar persoanele simptomatice şi cred că acesta este unul din elementele care determină acest număr mare de pacienţi la ATI.”

„Adică, se depistează târziu, când deja ei sunt simptomatici şi se pierd acele zile pe care le-am avea, în care tratamentul ar putea începe mai repede şi ar fi eficient astfel încât să se împiedice ajungerea pe Terapie Intensivă a acestor persoane. Sunt zile multe în care pacienţii sunt infectaţi, dar nu ştiu, până când ajung să fie simptomatici”, a mai afirmat specialistul.

Până miercuri, 30 septembrie, pe întreg teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Astfel, 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.