Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice
Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice

Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice

Un fost membru al serviciilor de informații militare din Marea Britanie a declanșat un adevărat uragan în Occident afirmând Moscova ar face cercetări pentru a transforma virusuri mortale în arme apocaliptice.

Fostul spion britanic afirmă că acest proiect criminal a primit numele de cod “Programul Toledo”, după numele orașului spaniol care a fost decimat de ciumă cu secole în urmă.

De asemenea, anchetatorii organizației non-profit OpenFacto susțin că au aflat că Ministerul Apărării din Rusia are o unitate secretă numită  Institutul Central de Cercetare numărul 48, care studiază agenții patogeni „rari și letali”.

Acest Institut Central de Cercetare din Moscova face parte din aceeași rețea cu Institutul Central de Cercetare numărul 33, care a ajutat la dezvoltat neurotoxina de a patra generație Novichok (care a fost folosită de agenții ruși împotriva mai multor adversari ai regimului Putin, printre care fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa Yulia).


Biblia a prevestit pandemia Covid-19? „Dar, înainte de toate acestea, vă vor prigoni…


Unitatea 68240 a agenției de spionaj FSB din Moscova – legată de atacul cu Novichok asupra lui Skripal– pare să se afle în spatele programului cu numele de cod Toledo.

SUA a impus sancțiuni împotriva institutelor

Acuzațiile venite din partea ONG-ului la adresa Rusiei par să aibă cel puțin un sâmbure de adevăr, dat fiind că autoritățile din SUA au impus sancțiuni împotriva ambelor institute din cauza suspiciunii că acestea „efectuează probabil cercetări privind armele biologice”.


Panică în SUA. Armele secrete schimbă echilibrul de forțe în „Războiului Stelelor”


O sursă care a preferat să rămână anonimă a declarat pentru ziarul britanic The Mirror: „Atât Rusia, cât și Marea Britanie au laboratoare care studiază războiul biologic și chimic pentru a învăța cum să se apere împotriva armelor precum Novichok”. Rusia a demonstrat, însă, că este deschisă folosirii unor astfel de arme: „Asta poate însemna că Rusia ar putea intensifica cercetările privind virusurile Ebola și Marburg și că va privi letalitatea ca pe o armă”.

Pericolul e imens

Ebola are o rată a mortalității de 50% și poate provoca sângerări severe atât la nivel intern, cât și de la ochi, urechi și gură.

Această febră hemoragică a ucis cel puțin 11.000 de oameni în întreaga lume, cei mai mulți în Africa de Vest unde a făcut ravagii vreme de doi ani.

Cifrele arată că aproape 29.000 de persoane au fost infectate de Ebola – ceea ce înseamnă că virusul a ucis aproximativ 40% din persoanele infectate.

Simptomele Ebola includ febră mare, dureri de cap și slăbiciune musculară. Ulterior, poate duce la sângerări severe atât la nivelul organelor intern, cât și la ochi, urechi și gură.

OMS avertizează că nu există „niciun tratament dovedit” pentru Ebola – dar zeci de medicamente și vaccinuri sunt testate.

Virusul Marburg este chiar mai periculos, cu o rată a mortalității de 88%. În 1967, două focare majore au izbucnit la Frankfurt în Germania și la Belgrad. Se crede că virusul a provenit de la maimuțele verzi africane aduse din Uganda pentru cercetări de laborator.De atunci au mai existat focare în țări precum Angola, Republica Democrată Congo, Kenya și Africa de Sud, scrie ziarul britanic Daily Mail.

Mișcări geopolitice neașteptate. SUA și-a găsit un atu uriaș împotriva Chinei