Până în acest moment, specialiștii care afirmă răspicat că  SARS-Cov-2 a fost creat în laborator sunt într-o minoritate absolută. De fapt, un singur savant de renume internațional, laureatul premiului Nobel pentru Medicină Luc Montagnier, a îndrăznit să-i acuze direct pe chinezi că au „scăpat” virusul din laborator în timp ce încercau să obțină un vaccin.  Recent, însă, un savant rus de talie internațională a declarat, însă, că e de aceeași părere. E vorba de microbiologul Piotr Chumakov, cercetător șef la Institutul de Biologie Moleculară Engelhardt din Moscova, care susține că noul coronavirus a fost creat de oamenii de știință din Wuhan, care fac „lucruri absolut nebunești” în laboratorul lor.

Chumakov nu cred că savanții chinezi au acționat cu rea intenție. Mai curând, au vrut să  studieze patogenitatea virusului. „În China, oamenii de știință de la laboratorul Wuhan sunt implicați activ în dezvoltarea diferitelor variante de coronavirus de peste zece ani.

 

„Mai mult, au făcut acest lucru, probabil nu cu scopul de a crea variante patogene, ci pentru a le studia patogenitatea”.

Într-un interviu acordat ziarul Moskovsky Komsomolets, Chumakov a declarat că, după părerea sa,  e vorba de un coronavirus care a fost modificat : „Există mai multe inserții, adică substituții ale secvenței naturale a genomului, ceea ce i-a conferit proprietăți speciale.

Este interesant faptul că chinezii și americanii care au lucrat cu ei și-au publicat toate lucrările în presa științifică”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE