Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo! Temperaturi anormale la jumătatea primăverii
Alertă meteo! Temperaturi anormale la jumătatea primăverii

Alertă meteo! Temperaturi anormale la jumătatea primăverii

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru miercuri, 15 aprilie.

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor și al intensificărilor de vânt, iar valorile termice, în special cele nocturne, se vor situa ușor sub cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului în regiunile sudice și estice, dar numai izolat vor fi condiții de ploaie slabă.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va putea depăși la rafală 70…80km/h și zăpada va fi spulberată, iar în prima parte a intervalului și în estul teritoriului, unde vitezele vor fi în general între40 și 50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 16 grade, iar cele minime între -7 grade în estulTransilvaniai și 7 grade pe litoral. Spre dimineață, local în nord-vestul și centrul țării și izolat în restul teritoriului, înspecial în zona deluroasă, se va forma brumă.

Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros dimineața și după-amiaza, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat ziua (viteze de până la 40 km/h), dar va slăbi treptat în intensitate pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 1 grad.