Alertă meteo în mai multe județe. Se anunță furtuni cu fulgere și ploi torențiale cu grindină

Alertă meteo în mai multe județe. Se anunță furtuni cu fulgere și ploi torențiale cu grindină Ploi torențiale și furtuni Sursa: arhiva EVZ

Alertă meteo de furtuni cu ploi torențiale, furtuni cu grindină în mai multe județe din zona de vest a țării. Meteorologii au emis un Cod Galben pentru șapte județe care va dura până în această seară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de furtuni, valabilă pentru şapte judeţe din zona de vest a țării. Avertizarea este valabilă până la ora 21.00 şi anunţă cantităţi însemnate de precipitaţii, vânt puternic, dar și grindină.

Alertă meteo pentru zona de vest

Meteorologii au anunțat că instabilitatea atmosferică se va accentua în zona de vest a Transilvaniei. Fenomenele, anunțate prin alertă meteo, vor apărea și în Banat ori Crișana. În șapte județe din acestă regiune sunt anunțate ploi puternice, cu grindină, dar și intensificări ale vântului,

„În Banat, Crişana şi în vestul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină”, a anunțat ANM

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform sursei citate, la intervale scurte de timp cantitățile de apă vor atinge până la 20 - 30 de litri pe metru pătrat. Izolat, vom avea chiar și peste 40 de litri pe metrul pătrat se arată în noua alertă meteo.

cod galben

Cod Galben de furtuni Sursa foto:

Codul Galben intră în vigoare la ora 12.00

Noua alertă meteo, de tip cod galben, anunțată de meteorologi, va intra în vigoare la ora 12.00. Codul galben va fi valabil până la ora 21.00. Sunt vizate județele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Potrivit ANM, manifestări de instabilitate atmosferică, pe arii mai restrânse, vor fi posibile şi în nord-vestul şi centrul ţării.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă în Capitală va fi de 29 până la 30 de grade Celsius.

Vremea rea

Furtuna. Sursa foto: Arhiva EVZ

Alertă meteo în jumătate din țară

Ciclonul care a adus furtuni și ploi torențiale în Europa de Vest ajunge și în țara noastră. Ieri au fost emise mai multe avertizări de tip cod galben pentru aproape jumătate din țară. Astfel, noua alertă meteo vine după precedentele atenționări.

În cursul zilei de joi, meteorologii au emis un Cod Galben de ploi și vijelii care a fost valabil până, vineri, 24 mai, la ora 10.00. Au fost vizate județele Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Dâmbovița.

De altfel, directorul ANM, Elena Mateescu a anunțat că vremea rea va continua până sâmbătă.

„Fenomenele de instabilitate vor fi de interes până sâmbătă, pentru că în partea de vest și sud-vest a țării, și mâine, și vineri, vom consemna în continuare averse torențiale însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină”, anunța Elena Mateescu.