Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ METEO! AVERTIZAREA momentului vine de la METEOROLOGI. Ce se întâmplă în mai multe județe din țară
ALERTĂ METEO! AVERTIZAREA momentului vine de la METEOROLOGI. Ce se întâmplă în mai multe județe din țară

ALERTĂ METEO! AVERTIZAREA momentului vine de la METEOROLOGI. Ce se întâmplă în mai multe județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă în trafic, valabile în opt judeţe din zona Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud se va semnala ceaţă, fenomen ce determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, potrivit agerpres.ro.

 

Nu ignorați AVERTISMENTUL meteorologilor! Ne așteaptă FENOMENE EXTREME în următoarea perioadă. Vremea se schimbă RADICAL! News Alert!

De asemenea, până la 10:00, se vor afla sub Cod Galben de ceaţă localităţi din judeţele Alba, Mureş, Braşov, Covasna şi Harghita. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Joi, vremea se va mentine caldă şi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană şi în deltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 1 grad. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief îndeosebi din sud şi est, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Meteorologii anunță însă și fenomene extreme!

Din 22 – 23 octombrie, temperaturile încep să scadă şi îşi fac apariţia şi ploile. În zonele de munte, local în Maramureş şi Moldova, dar şi în estul Transilvaniei este posibil să ningă. Meteorologii se aşteaptă ca, în perioada următoare, România să se confrunte cu fenomene meteo extreme. Se va înregistra o răcire bruscă a vremii şi îşi vor face apariţia precipitaţiile abundente, inclusiv sub formă de ninsoare.