ALERTĂ. Mai multe focare de vaci bolnave de TBC au fost CONFIRMATE

ALERTĂ. Mai multe focare de vaci bolnave de TBC au fost CONFIRMATE

Vaci bolnave de TBC, cu diagnostic confirmat, iată noua problemă cu care se confruntă zeci de fermieri. Mai multe focare au fost confirmate săptămâna aceasta.

Direcţia Sanitar Veterinară Caraș-Severin a confirmat existenţa focarelor de tuberculoză la bovine în zonele Fârliug, Caransebeş și Oţelu Roşu. Boala s-a declanșat la finele anului trecut. Potrivit autorităților, mai multe ferme și-au încetat activitatea, proproietarii fiind obligați să sacrifice cu sutele animalele bolnave.

”În zona Fârliug nu există o vacă sănătoasă”, a relatat presei un fermier.

Oficialii DSV au interzis comercializarea laptelui animalelor bolnave. Cât privește carnea acestor animale, aceleași surse susțin că ea poate fi folosită, dacă medicul abatorului unde se execută sacrificarea consideră, în urma analizelor efectuate, că nu e un pericol pentru consumatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tuberculoza bovinelor e declanșată de infecția cu Mycobacterium Bovis – o “ruda” a bacteriilor ce care cauzează TBC la oameni.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, tuberculoza se poate răspândi prin alimente și prin aer, de la animalele contaminate la om. Cea mai comună sursă de transmitere a bolii la om sunt laptele și brânza.