Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Casa Albă! Donald Trump, confirmă: „Am făcut testul pentru coronavirus…”

Alertă la Casa Albă! Donald Trump, confirmă: „Am făcut testul pentru coronavirus…”

Președintele Donald Trump a confirmat că a făcut un test pentru coronavirus şi că rezultatul nu este încă disponibil.

„Am decis că ar trebui”, a spus Trump după ce a intrat în contact cu doi oficiali brazilieni la Mar-a-Lago, Florida weekendul trecut.

Deşi într-o declarație de vineri, medicul lui Trump, dr. Sean Conley, a spus că nu este necesară carantinizarea președintelui sau implementarea unui test, iată că planurile s-au dat peste cap.

Întâlnirea lui Trump cu asistentul lui Bolsonaro, Fabio Wajngarten, a fost „cu risc scăzut de transmitere”, a spus medicul , adăugând că un alt oaspete sosit la Mar-a-Lago, care a avut rezultatul pozitiv, a interacționat și cu președintele.

“Expunerea preşedintelui la primul individ a fost extrem de limitată şi, deşi el a petrecut mai mult timp în apropierea celui de-al doilea caz, toate interacţiunile au avut loc înainte de debutul oricărui simptom”, explica medicul vineri. Numai că, între timp, Donald Trump a decis să-şi facă testul.

Aşadar, astăzi la prânz Trump a declarat presei că a făcut un test până la urmă. Iar fiica sa Ivanka Trump, consilier la Casa Albă, a intrat în auto-izolare vineri, după ce s-a întâlnit cu un politician australian, care ulterior, a dezvăluit că a avut rezultatul pozitiv, informează theguardian. Trump a spus că și-a făcut  testul vineri seară și va aștepta rezultatul aproximativ „două zile…oricare ar fi el”.