Evenimentul Zilei > Social > Alertă informatică: Securitatea pe aplicații Google, compromisă! Gigantul a recunoscut
Alertă informatică: Securitatea pe aplicații Google, compromisă! Gigantul a recunoscut

Alertă informatică: Securitatea pe aplicații Google, compromisă! Gigantul a recunoscut

Foarte mulți utilizatori ai Google Takeout, o aplicație care-ți permite să descarci backup-urile informațiilor tale din alt software Gooogle, au fost „păcăliți” deoarece clipurile video stocate în Photos au fost „incorect exportate" în arhivele altor utilizatori.

Foarte mulți utilizatori ai Google Takeout, o aplicație care-ți permite să descarci backup-urile informațiilor tale din alt software Gooogle, au fost „păcăliți” deoarece clipurile video stocate în Photos au fost „incorect exportate” în arhivele altor utilizatori.

Gigantul American a recunoscut că acest lucru a fost cauzat datorită unor  „probleme de ordin tehnic” din Google Takeout

Dar nu chiar toți utilizatorii au pățit acest lucru. Oficialii de la Google susțin că această problemă a afectat doar utilizatorii care au cerut exporturi din Takeout între 21 și 25 noiembrie 2019.

Compania le cere utilizatorilor să-și șteargă arhivele pe care le-au descărcat între 21 și 25 noiembrie și să facă un alt export.

Google susține că această problemă a afectat doar 0,01% dintre utilizatorii care au folosit Takeout. Numărul este unul vag, însă aplicația Photos a fost instalată pe Android în peste 1 miliard de dispozitive, deci este posibil ca destul de mulți utilizatori să fi pățit asta.

Reprezentanții companiei americane au mai spus că notifică persoanele afectate de problemă și că bug-ul a fost reparat și că nu ar trebui să mai existe astfel de greșeli pe viitor, potrivit start-up.ro